NBA: Balhé a GSW-nél, Green és Durant csúnyán összekapott!

2018-11-15
Nem mai sztori, de kellően friss, hogy hatása legyen a Houston elleni meccsre. A Clippers ellen hosszabbításban elveszített mérkőzés végén Green és Durant kemény szópárbajba keveredett. Greent a csapat egy meccsre eltiltotta, így most az amúgy is pikáns Houston elleni meccsen lép pályára ismét együtt KD és Draymond Green.

Houston Rockets - Golden State Warriors

Online sportfogadás tipp: Houston 110,5 pont felett

Unibet odds: 1,88

Kezdés: péntek, 02:00

 

A bevezetőben említett Clippers elleni találkozón Durantnél az verte ki a biztosítékot, hogy szoros meccsállásnál Green felcipelte a labdát, majd ahelyett, hogy lepasszolta volna KD-nek, Green nem tette, és végül el is adta a lasztit. Green zokon vette, hogy KD milyen jogon vitázik vele, és mivel egyik fél sem engedett, meg fel is voltak pörögve, így keményen osztották egymást, hála az égnek, csak szóban. Viszont elég keményen, Green például a 'bitch' jelzőt használta csapattársára, és meglehetősen indulatosan.

Az öltözőben tovább osztották egymást, a csapat közeli újságírók elmondása alapján az újkori GSW, a sikerkorszak legkeményebb vitája volt ez. A kiváltó okot nem ismerjük. Az eladott labda ürügy, valószínűleg a háttérben ott lehet KD esetleges távozása, vagy az, hogy Green többnek érzi magát, mint ami, és több pénzért szeretne játszani. Ez egyrészt érthető, másrészt sajnos divattá válik mind az NBA-ben, mind az NFL-ben, hogy egy-egy játékos kicsit többet gondol magáról, és több pénzt, új csapatot szeretne magának.

Lényeg a lényeg, Greent a Golden State vezetősége egy meccsre eltiltotta, az indok, hogy bár a vita része a játéknak, egy csapat életének, egy bizonyos határt nem illik átlépni. Vélhetően a b-betűs szó, és Green arrogáns magatartása volt az ok, na meg az, hogy a csapattársak is igazat adtak Durantnek, passzolnia kellett volna hősködés helyett, aztán még be sem látta, hogy hibázott.

Green tehát az ATL ellen nem játszott, egyébként azt a meccset szépen csöndben a háttérben a Golden State azért megnyerte. Viszont Houstonban már pályára léphet Green, mi pedig láthatjuk, miként fog viselkedni a bajnok csapat, milyen lesz a Green-Durant kommunikáció, mennyit kersik egymást labdával, stb. Ebből a balhéból maradt ki a sérülése miatt kb. két hetet pihenő Curry, talán nem is bánja, hogy most ő ebből kimarad, a játékra viszont hatása lehet a hiányának. Durant bár dobott 29 pontot az Atlanta ellen, nem volt ott mellette Draymond. Ki tudja, nem-e lesz rá zavaró hatással, vagy kiben milyen tüske maradt. Végül is Green nem egyszerű figura, a vezetés meg valamilyen szinten mégis Durant mellé állt.

Houstonban sem fenékig tejföl minden, Ariza hiányát még mindig érzi a csapat, ráadásul a kiegészítő játékosok közül hatan is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak. Viszont Harden, Capela, Paul, Ennis, Tucker és Gordon bevethető. Carmelóért nem kár, így azért maradt tűzerő a Houstonnál. Támadásban nem fognak alibizni Hardenék, a legutóbbi play off-kiesés miatt is biztosan szeretnének odaszúrni a riválisnak. Szóval az tuti, hogy támadó oldalon Hardenék nagyot fognak játszani, az viszont jó kérdés, hogy mit nyújtanak majd védekezésben, és egyáltalán mennyire lesz meg az összhang a GSW-nél a balhé után. Szóval a HOU győzelmére tippelni nem igazán merünk, de arra igen, hogy jó eséllyel megugorják akár a 120 pontos határt is CP3-ék.

Címkék: sportfogadás, tipp,