Munkanélküliből lottómilliárdos

2013-12-05
Margaret Loughrey álláshirdetésre menet vett egy Euromillions lottószelvényt, mellyel aztán 27 millió fontot, közel 10 milliárd forintot nyert, és ezzel az egyik leggazdagabb ír lett.

 

A férjétől nemrégiben elvált Margaret Loughrey Észak-Írország gazdaságilag az egyik leghátrányosabb helyzetben lévő részén, Strabane-ben él, ahol rendkívül magas a munkanélküliség. Eddig ő maga is munkanélküliként, heti 58 fontból élt, és kedden pont egy álláshirdetésre ment, mikor megvette azt az Euromillions szelvényt, mellyel este megnyerte Észak-Írország történelmének legnagyobb lottófőnyereményét.

 

“Azért indultam el kedden otthonról, mert hallottam, hogy van egy álláslehetőség, és pályázni akartam rá.” – mesélte a sajtótájékoztatón. „Bementem az állásközvetítőbe, és kinyomtattam egy jelentkezési lapot, mielőtt bementem a bevásárlóközpontba. Nem telik rá, hogy rendszeresen vegyek lottót, de most volt egy pár font a tárcámban, és a pillanat hatása alatt elhatároztam, hogy zsákbamacskázom egyet gépi számokkal.” 

 

A pultos egy olyan szelvényt nyújtott át neki, melyen a 19, 23, 27, 42, 44 + 3, 5 számok voltak megjátszva. Annak esélye, hogy pont ezeket a számokat húzzák ki, 116 millió az egyhez, de kedd este mégis bejött Margaretnek, és megütötte a 26 millió fontos főnyereményt!

 

“Szerda reggel hétkor felébredtem, és bekapcsoltam a tévét.” – emlékszik. „Volt egy érzésem, így ellenőriztem a lottószámaimat, és tessék! Sokkot kaptam, körülbelül tízszer ellenőriztem. Kisétáltam a hátsó kertbe, és üldögéltem egy darabig, majd visszamentem a szobába, és újra ellenőriztem a számokat. Öt óráig körbe-körbe járkáltam a házban, aztán felhívtam a bátyámat, hogy jöjjön át.”

 

A munkanélküli segélyből élő hölgyből egy csapásra Írország egyik leggazdagabb nője lett. Vagyona olyanokéval vetekszik, mint az énekesnő Adele, és messze túlszárnyalja például a szintén énekesnő Cherly Cole-ét vagy Leona Lewis-ét.

 

Margaret a nyeremény átvételekor tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem szándékozik elhagyni a várost, de valószínűleg vesz egy nagyobb házat magának. Még nem tudja, hogy mihez kezd a pénz többi részével, de mindenképpen „sok embert szeretne boldoggá tenni”. Úgy érzi, hogy megérdemelte a nyereményt, hiszen „jó ember vagyok, soha senkit nem bántottam”.  Annyit még elárult, hogy mielőtt megnyerte volna ezt a hatalmas összeget, mindig arról álmodozott, hogy Dél-Spanyolországban tölti majd a nyugdíjas éveit – ez most realitássá vált...