Münchenbe szerződött Guardiola

2013-01-17
Josep Guardiola lesz a Bayern München vezetőedzője a következő szezontól. A bajor klubbal kötött megállapodás három évre szól.

 

A katalán szakember vezetőedzőként a Barcelonával 2008 és 2012 között három bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, két Spanyol Király Kupát, három Spanyol Szuperkupát, két Európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert, ám a múlt évben bejelentette: elég volt, pihenni akar, kifárasztotta a négy esztendő. E hónap elején viszont már azt közölte, hogy az idén szeretne újból edzősködni.

 

A 41 esztendős Guardiola - akit gyorsan hírbe hoztak a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel, az Arsenallal és a Paris Saint-Germainnel is - végül a Bayern Münchent választotta, amelynek kispadján Jupp Heynckes helyét veszi majd át.

 

A bajorok jelenlegi edzőjének a szezon végén jár le a szerződése, és szerdán hivatalosan jelezte klubjának, hogy nem kíván hosszabbítani.

 

Guardiola a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség január 7-i, éves díjátadó gálája előtt adott zürichi interjújában még azt közölte: egyelőre nem tudja, hol ül le ismét a kispadra, ám utalást tett rá, hogy Angliába szívesen menne, mert mindig is elbűvölte a szigetországi labdarúgás, annak légköre, közönsége és támogatói, s erős az ambíciója, hogy a Premier League valamelyik csapatát irányítsa, utúbb mégis a müncheni klub ajánlatát fogadta el. Ügynöke szerint azért választotta a Bayern Münchent Josep Guardiola, mert a bajor klub vázolta fel a legjobb sportszakmai programot. José Maria Orobitg a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva leszögezte: nem a müncheniek ajánlották a legtöbb pénzt. "Guardiola a szervezettsége, a potenciálja és a játékosai miatt döntött e mellett a klub mellett" - folytatta az ügynök.

 

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető igazgatója elmondta: nagyon elégedettek azzal, hogy sikerült Guardiolával megállapodniuk, már csak azért is, mert sok kérője akadt. "Pep Guardiola a világ egyik legsikeresebb edzője, biztosak vagyunk abban, hogy jelenléte nem csak a Bayern Münchent, hanem az egész német labdarúgást is felpezsdítheti" - jegyezte meg.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,