Mourinho nem aggódik a második hely miatt

2012-11-22
Nem aggódik José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, hogy együttese csak csoportmásodikként jutott tovább a Bajnokok Ligájában.

 

"Kétszer is végeztem már a második helyen a csoportban, és mindkét alkalommal megnyertük a trófeát" - nyilatkozta szerdán a Manchester City otthonában elért 1-1-es döntetlent követően a portugál szakember, akinek 49 évesen ez volt a 100. BL-mérkőzése, ezzel a sorozat történetének legfiatalabb "százados" edzője lett. Mourinho korábban az FC Portóval és az Internazionaléval is úgy nyerte meg a sorozatot, hogy második lett csoportjában.

 

A halálcsoportnak nevezett kvartettet egy fordulóval a vége előtt a Borussia Dortmund nyerte meg az Ajax Amsterdam otthonában aratott 4-1-es győzelmével, így 2003 után lesz ott újra az egyenes kieséses szakaszban.

"A csoportgyőzelem egy olyan dolog, amelyre egyikünk sem számított a sorsolást követően. Őrület, de a csapat megérdemelte, így jövőre is ott leszünk a BL-ben" - mondta Jürgen Klopp, a Ruhr-vidéki gárda szakvezetője.

 

Hosszú idő után pozitív hangulat uralkodik az AC Milannal, amely az 1941/42-es idény óta nem szerepelt ilyen rosszul az olasz bajnokságban. A milánóiak 3-1-re nyertek a Juhász Rolandot nélkülöző Anderlecht vendégeként, ezzel bebiztosították nyolcaddöntős szereplésüket.     

"Jól játszottunk, még ha a végén nem is koncentráltunk annyira, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Sokat fejlődtünk labdabirtoklásban, fontos volt a győzelem, hogy ne a Zenit elleni utolsó mérkőzésre maradjon a döntés" - nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője. A lombardiai alakulatban "álomgólt" szerzett Philippe Mexes: a francia válogatott futballista a balról érkező beadást mellel feltette a levegőbe, majd 16 méterről fantasztikus ollózó mozdulattal talált a kapuba.

"A legfontosabb most a továbbjutás, de persze nagyon örülök a gólomnak is" - mondta szerényen a hátvéd.

 

A B csoportból az Arsenal és a Schalke is kiharcolta a továbbjutást, ráadásul a londoniak sorozatban 13. alkalommal lesznek ott a nyolcaddöntőben. 

"Elképesztően nehéz dolog eredményesnek lenni ezen a szinten" - mondta Arséne Wenger vezetőedző, aki hozzátette, hogy az utolsó fordulóban semmiképpen sem fogja pihentetni legjobbjait, ugyanis a csoportgyőzelemre hajt.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,