Mourinho: az életünkért fogunk harcolni

2014-04-23
A keddi -0-0-s BL-elődöntő után az Atlético Madrid és a Chelsea edzője is a csak a visszavágóról beszél.

 

A párharc nyitó felvonását követő sajtótájékoztatón José Mourinho, a bunkerfocira berendezkedő londoni gárda portugál vezetőedzője elismerte, hogy a biztonságos védekezés minden mást megelőzött a célok sorában.

 

„Az volt a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, nem is kaptunk, igaz, nem is szereztünk egyet sem - mondta. - Pedig ha betalálunk, akkor tényleg kijelenthetném, hogy nagyon jó eredmény született. Így, hogy nulla nulla lett, azt mondhatom, hogy jó eredményt értünk el, de minden a visszavágón, a Stamford Bridge-en dől el.”

 

Mourinho ugyanakkor arról panaszkodott, hogy a jövő szerdai londoni mérkőzésen nem számíthat több futballistájára sem. „Négy játékosunkat elveszítettük, kettőt sérülés, kettőt pedig sárga lapja miatt, de így is döntőbe akarunk jutni, a visszavágón az életünkért fogunk harcolni” - fogalmazott Mourinho, hozzátéve, hogy csapata minden tagjával elégedett, mert „nagy munkát végeztek a Vicente Calderón Stadionban.”

 

Diego Simeone, az Atlético argentin vezetőedzője szerint is nyílt maradt a csata, a madridi első találkozó nem döntött semmiről. „Csak szerdán derül ki, hogy ez a 0-0 valójában kinek jó, nekik vagy nekünk” – mondta a szakvezető, aki egyértelművé tette, hogy Londonban is a győzelem céljával lép majd pályára csapata.

 

„A legjobbat akarjuk kihozni magunkból a visszavágón.  Immár gólt is kell tudnunk szerezni, ha már idehaza nem sikerült, pedig igyekeztünk, de nagyon jól védekeztek. Londonban bármi lehet.”

 

Alapvetően derűlátóan nyilatkoztak a kilátásokról az Atlético futballistái is. Afféle szószólóként a védelem oszlopa, a brazil Joao Miranda úgy vélekedett, hogy a Chelsea pályáján is meglesznek a lehetőségeik, csak akkor már élniük is kell majd a kínálkozó eséllyel. „Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón bevesszük ellenfelünk kapuját, és az elég lehet a döntőhöz.”

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,