Mourinho: Nem játszottunk jól, a jobb csapat veszített

2013-03-06
A Real Madrid vezetőedzője szerint a jobb csapat, nevezetesen a Manchester United búcsúzott kedd este a két elitklub Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcában.

 

"Nem játszottunk jól, nem szolgáltunk rá a győzelemre. A jobb gárda veszített - mondta a portugál tréner, aki hozzátette: Nani 57. percben jött kiállítása volt a fordulópont. - Ezen a szinten, amikor két közel egyenlő képességű csapat játszik, egy hosszú ideig tartó emberelőny megváltoztathatja a játék képét" - fogalmazott Mourinho, s jelezte, mélységesen megérti az angol együttes szakvezetőjének, Alex Fergusonnak a felháborodását.

 

Nanit veszélyes játék miatt állították ki, ugyanis - bár nem szándékosan - beletalpalt Arbeloába. "Meglehetősen kemény ütközés volt, de máskor lehet, hogy Nani ezért csak sárga lapot kap" - fűzte hozzá Mourinho.

 

A kiállítás pillanatában 1-0-ra vezetett az MU, ám előbb Luka Modric, majd az ex-manchesteri Cristiano Ronaldo is eredményes volt, így a 69. percben már a Realnál volt az előny, amelyet a madridiak a lefújásig megőriztek.

 

Ronaldo először lépett pályára vendégként az Old Traffordon azt követően, hogy 2009-ben 80 millió fontért eladták a királyi gárdának. A portugál csatár elárulta, egyrészről örült, hogy gólt szerzett, másrészről kicsit szomorú volt, mert a találatot a Manchester kapta. Ezt támasztja alá, hogy amikor betalált, meglehetősen visszafogottan ünnepelt. Ronaldónak ez volt szezonbeli nyolcadik BL-gólja, ezzel a góllövőlista élén áll

 

Ferguson a meccs utáni sajtótájékoztatón nem jelent meg, maga helyett Mike Phelan másodedzőt küldte, aki elmondta: az öltözőben mindenki felháborodott volt, amiért Cuneyt Cakir török játékvezető piros lapot adott Naninak. "Úgy éreztük, hogy jó taktikát dolgoztunk ki az idegenbeli 1-1 után, ez működött is, 0-0-nál is mi irányítottunk, majd a vezetést is megszereztük. Megvoltak a helyzeteink, ám a kiállítás után megváltozott a játék" - tette hozzá Phelan.

 

A 40 esztendős walesi Ryan Giggs 1000. (!) tétmérkőzésén, közte a 134. BL-összecsapásán lépett pályára, de a lefújás után ő is mérgesen tudatta a bíróval, hogy elégedetlen a ténykedésével, míg Rio Ferdinand, az MU védője gúnyosan pofozta magát Cakir előtt.

 

A kedd esti másik összecsapáson a Borussia Dortmund könnyedén, 3-0-ás győzelemmel és 5-2-es összesítéssel jutott túl a Sahtar Donyecken. A német csapat edzője, Jürgen Klopp elégedett volt a játékkal: "Nyolcvan percen át remekeltünk, szinte végig megfelelően összpontosítottunk."

 

Mircea Lucescu, az ukrán gárda trénere elismerte, hogy sokkal jobb volt a rivális: "Az eredmény tükrözi, milyen teljesítményt nyújtottunk a pályán. Remélem, a Dortmund eljut a döntőig, mert kimondottan erős kerete van."

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,