Mourinho: A védekező gárda elbukott

2014-04-09
José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője szerint csapata megérdemelte a továbbjutást a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amelyben az idegenbeli 3-1-es vereséget követően kedd este 2-0-ra nyert a Paris Saint-Germain ellen Londonban.

 

"Az a gárda, amely csak a védekezésre törekedett, elbukott, az pedig, amelyik szívből futballozott, rászolgált a sikerre" - foglalta össze gondolatait a mérkőzés után Mourinho, aki hozzátette, három különböző taktikát gyakoroltak be és mindegyiket fel is használták.

 

A portugál tréner szerint a második félidő elejétől csapata eleget tett azért, hogy megszerezze a második gólt, még ha az csak az utolsó pillanatokban sikerült is. Úgy vélte, teljes mértékben fölényben volt a Chelsea, a játékosai pontosan tudták, mit kell tenniük, többet birtokolták a labdát, de nehéz volt feltörniük a PSG védelmét. Az 51 éves szakember elmondta, a második, továbbjutást érő gól szerzőjének - az egyébként párizsi születésű - Demba Bának önbizalmat adott, hogy kevesebb mint fél órával a lefújás előtt nem Fernando Torrest, hanem őt küldte a pályára. Mourinho a szenegáli származású csatár mellett az első találatot szerző német Andre Schürrlét is dicsérte.

 

"El akartam mondani, hogy a hátralévő időben mit kell tenniük. Három perc volt hátra a rendes játékidőből, s ahogyan addig felálltunk, az túl kockázatos volt" - mondta Mourinho arról, hogy a második gól után miért futott oda a szögletzászlónál Demba Bát ölelgető játékosaihoz.

 

Laurent Blanc, a PSG játékosként világ- és Európa-bajnok vezetőedzője a Chelsea-t dicsérte kiemelve, hogy a londoniak a lefújásig nem adták fel a küzdelmet. Meglátása szerint gyakorlatilag azon múlt a továbbjutás, hogy a második félidőben csapata többször is gólt szerezhetett volna ellentámadásokból, de ez nem sikerült.

 

A másik keddi negyeddöntőben a Borussia Dortmund az idegenbeli 3-0-s vereség után 2-0-ra nyert otthon a Real Madrid ellen, s bár így is kiesett, Jürgen Klopp, a hazaiak vezetőedzője a meccs után arról beszélt, büszke a sérülések miatt megtizedelt, kicsit tartalékosan felálló együttesére.

 

"Azok a játékosok, akik bizalmat kaptak, bebizonyították, hogy elképesztően jók" - utalt az először kezdő 22 éves Milos Jojicra, valamint Oliver Kirchre és Manuel Friedrichre, akik Dortmundban már a veteránok közé tartoznak, így kevés alkalommal kapnak lehetőséget.  "Kirch 31 éves kora ellenére lenyűgöző fejlődésen ment keresztül, Friedrich pedig 34 évesen olyan erőben van, hogy csodálkoznék, ha nem hosszabbítanánk vele." - mondta.

 

Klopp hozzátette, a mérkőzésről készült videófelvételt bármelyik csapatnak meg lehetne mutatni, amelyik a párharc első összecsapásán 3-0-s vereséget szenved:"A játékosaim tovább akartak jutni, mindent megtettek ezért, fogalmam sincs, mennyit futottak a meccsen, de hiányzott az az egy gól, amelyet Madridban nem tudtunk megszerezni."

 

Carlo Ancelotti, a Real olasz vezetőedzője nem dicsérte meg futballistáit, azt mondta, a számukra küszködős, szenvedős meccs után örülhetnek, hogy bejutottak az elődöntőbe.

 

"Nagyon lassan, sok hibával és hitehagyottan játszottunk, a kihagyott tizenegyes után pedig mintha még egy kis félelem is rátelepedett volna a fiúkra" - elemezte a látottakat Ancelotti, aki elárulta, az aranylabdás Cristiano Ronaldo bevethető volt, de kockázatos lett volna pályára küldeni.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,