Most vett először szelvényt, és egyből 22 milliárdot nyert

2014-12-05
A Washington állambeli hölgy most először vett Powerball szelvényt, és egyből elvitte a 90 millió dolláros jackpotot. A tervei kevésbé meglepőek: felmond a munkahelyén, és vesz egy új Subarut…

 

Lisa Quam nem lottózik rendszeresen, elmondása szerint csak különleges alkalmakkor vesz egy-egy szelvényt: születésnapokon, karácsonykor és más hasonló ünnepekkor. A rendszeresen őrült nagy jackpotokat kínáló nagy államközi lottón, a Powerball-on még sosem játszott, és most is csak egy hirtelen ötlettől vezérelve vett egy szelvényt, miközben Hálaadás napjára vásárolgattak férjével a Seattle déli részén található Auburnban . 

 

Két szelvényt vet, egyet a férjének, egyet pedig magának. A szelvényeket a hűtőre ragasztotta, aztán egész vasárnap estig el is feledkezett róluk. Akkor eszébe jutott, hogy ellenőrizni kellene a számokat, és hitetlenkedve látta, hogy az összes (25, 30, 32, 46, 54 és 26) stimmel. ”Kiabáltam a családnak, hogy jöjjenek fel.” – mesélte Lisa a sajtótájékoztatón. „Mindnyájan sorra újra és újra leellenőrizték a számokat.”

 

 

A Washington állami lottótársaság tájékoztatója szerint annak esélye, hogy valaki mind a hat számot eltalálja, 1 a 175 millióhoz. A család még nem döntötte el, hogy egyösszegben, vagy 30 éves járadékként veszik-e fel az összeget, az előbbi esetben 56,8 millió, az utóbbiban pedig 90 millió dollárt kapnak.

 

A hölgy a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem tartja magát (vagy eddig legalábbis nem tartotta magát) különösebben szerencsésnek. Ezelőtt összesen egyszer nyert valamit: két koncertjegyet egy rádióműsor nyereményjátékán.

 

Férje, Everett Quam azt állítja, hogy volt egy furcsa érzése, mikor megálltak a bolt parkolójában, ahol a szelvényt vették, és látott egy férfit, amint fehér fürdőköpenyben és flip-flop papucsban sétálgat. „Egyike volt azoknak a napoknak, mikor az ember lát valami furcsát, és tudja, hogy valami történni fog.” – mondta.

 

 

A nyeremény alaposan megváltoztatja a Quam család életét: most egyszerre vissza tudják fizetni a gyerek tanulmányi hiteleit, felújíthatják a házukat, és vehetnek lakásokat a gyerekeiknek.  Lisa ezenkívül kinézett magának egy új Subaru Forestert, és egy új okostelefont. Családjukon kívül jótékonysági célokat is támogatni fognak, elsősorban a cserkészekre gondoltak. 

 

Már azt is eldöntötték, hogy nem fognak tovább dolgozni, de Lisa elmondta, hogy még nem igazán tudja, hogy mihez fog kezdeni a hirtelen jött sok szabadidővel. Egyébként mindketten ugyanott dolgoztak, a Boeing repülőgépgyárnál, Lisa az alvállalkozókat felügyelte, Everett pedig szerelő volt. 

 

“Ma reggel kiküldtem egy emailes körlevelet a kollégáimnak, és elmondtam, hogy milyen jó volt velük dolgozni, és hogy nézzék ma a híreket, és akkor majd megértik, hogy miért írom ezt a levelet.” – mondta nevetve a sajtótájékoztatón.