Írország - Svájc: Kemény lesz a dublini éjszaka

2019-09-04
Csütörtöktől a válogatott meccseké a főszerep, folytatódnak az Eb-selejtezők Európában. Svájc válogatottja például Dublinban játszik az írek ellen egy vélhetően végtelenül kemény mérkőzést.

Írország - Svájc

Online sportfogadás tipp:  Granit Xhaka lapot kap

Unibet odds: 2.70

Kezdés:  2019.09.05. 20:45

 

A D csoportban trükkös a helyzet, mert Írország 10 ponttal jelenleg csoportelső, de már 4 meccset lejátszott. Dánia áll a 2. helyen 3 lejátszott meccsel, melyekből 5 pontot gyűjtött, Svájc pedig a 3. pozícióban, de csak két találkozója van, és 4 pontja. Grúzia és Gibraltár majd egymással eldönti a 4. és 5. hely sorsát, de a továbbjutásért nem lesznek harcban.

Egyelőre minden nyílt, és eddig a top3 nem hibázott sem Grúzia, sem Gibraltár ellen. Tegyük fel, hogy nem is fog. Így az egymás elleni találkozóknak óriási a jelentősége, ott dőlnek majd el a lényegi kérdések.

Svájc az első meccsén Grúziát verte idegenben 2-0-ra, és bár lapokból a helvét csapat csak egyet kapott, azt épp Granit Xhaka. Aztán jött a Dánia elleni hazai 3-3, ott Granit egy lőtt góllal került a jegyzőkönyvbe. Szóval rendre főszereplő, de ha az írek elleni csörtére gondolunk, akkor ott inkább ismét a lapok fel kell indulni.

Xhaka nem egy puha játékos, kemény középpályás, igazi labdaszerző, akinek egyébként esze is van a játékhoz, de nála azért rendre előfordul, hogy túlpörög. Hasonló stílusú, mint a sevillai Banega. De ilyen játékos minden csapatba kell.

Ami az íreket illeti, a 4 meccsből szerzett 10 pont szép, de ebből hat Gibraltár ellen csorgott be, egy a grúzok ellen. Közvetlen rivális ellen egy találkozót játszott, a Dánia elleni idegenbeli döntetlent. Ha az írek otthon megvernék Svájcot, akkor fél lábbal már kinn lennének az Eb-n. Na ezt nem akarják a helvétek, mert ami az íreknek öröm, nekik szomorúság.

Szóval fontos találkozó lesz, így a nagy tétje miatt mi kemény összecsapásra számítunk. Az írek egyébként sem az alibizésről híresek, otthon meg főleg apait-anyait beleadnak majd. Sok ütközést várunk a középpályán, test-test elleni párharcokat, kontaktokat, ahol Xhaka lesz az egyik főszereplő. Egy ilyen jelentőségű összecsapáson azért ő potens játékos, ha a lapokra fogadunk. Ráadásul úgymond 'formában van' hisz a Premiershipben 3 meccset játszott idén, és kétszer kapott sárgát.

Az UEFA pedig kedvez nekünk, hisz egy spanyol játékvezetőt küldtek Dublinba, de Cerro Grande fújja majd a sípot, és jól tudjuk, a spanyol játékvezetők jó barátságban vannak a lapokkal. Úgy 6-8 sárga lap sem számítana soknak, ezek közül egyet pedig jó eséllyel Granit fog megkapni.

Címkék: sportfogadás, tipp,