Mönchengladbach - Nürnberg: Mészárszék vár a Nürnbergre kedden

2018-12-17
A Mönchengladbach tradicionálisan erős hazai pályán. Ez az idény is bizonyítja, szóval óriási meglepetés kéne hozzá, hogy az idegenben gyámoltalan Nürnberg ne kapjon nagy verést kedden.

Mönchengladbach - Nürnberg

Online sportfogadás tipp: Mönchengladbach góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1,38

Kezdés: kedd, 18:30

 

Ha a Bundesliga tabellájára nézünk, akkor is látjuk, hogy ég és föld a különbség a két csapat között. A Gladbach a 2. helyen áll, beékelődik a Bayern és a Dortmund közé. A Nürnberg viszont a ligautolsó Hannover és az osztályozós Düsseldorf közé ékelődik be. A Gladbach és a Nürnberg között 19 pont a távolság, ami rengeteg.

Az igazi különbséget viszont akkor észleljük, amikor megnézzük a Gladbach hazai, és a Nürnberg idegenbeli meccseit:

A Mönchengladbach utolsó 5 hazai bajnokijának eredménye:

  • Gladbach - Frankfurt 3-1
  • Gladbach - Mainz 4-0
  • Gladbach - Düsseldorf 3-0
  • Gladbach - Hannover 4-1
  • Gladbach - Stuttgart 3-0

A Nürnberg utolsó 5 idegenbeli bajnokijának eredménye:

  • Dortmund - Nürnberg 7-0
  • Lipcse - Nürnberg 6-0
  • Augsburg - Nürnberg 2-2
  • Schalke - Nürnberg 5-2
  • Bayern - Nürnberg 3-0

A Csikók otthon az utolsó 5 hazai bajnokin 15 pontot gyűjtöttek a 15-ből. Lőttek 17 gólt, legalább hármat minden meccsen összehoztak. Ezzel szemben a Nürnbergnek idegenben egy pont csorgott le a megszerezhető 15-ből. A négy lőtt gól mellett 23-mat kapott, még botladozó, az identitását kereső Schalke is 5 gólt rámolt be a nürnbergi kapuba.

Szóval énekelni lehet a különbséget a két csapat között. A Gladbach rendre elsöpri a tabella alsó felében található csapatokat otthon, míg a Nürnberget rendre kitömik a riválisok.  A Bayern elleni 3-0 sem szép, de még vállalható, az FCA elleni 2-2 egyenesen csodás, látva a többi eredményt. A 7-0, a 6-0 és az 5-2 viszont jelzi, hogy nagy a baj Nürnbergben.

Sérült Valentini, Löwen és Behrens. Mindhárom játékos alapember, szóval az amúgy is szűk keretből még hiányoznak is. Igazából a bajnokság elején még otthon elkapta a Düsseldorfot és a Hannovert, azóta viszont az utolsó 9 fordulóban Köllner csapata nem nyert meccset. Nem kis csoda lenne, ha pont az otthon bivalyerős Gladbach otthonában, egy hétközi meccsen törne meg a jég. Hecking csapata nagy formában van, otthon a Nürnberghez hasonló csapatokat rendre kitömi.

A biztonsági tippünk, hogy a hazai csapat minimum kettőt lő (1,38), de a számok alapján simán reális, hogy minimum 3-ig (2,28) jut. Sőt igazából az lenne meglepő, ha a Nürnberg megúszná három alatt...

Tipp: 4-0, esetleg 4-1.

Címkék: sportfogadás, tipp,