Monacói teniszezővel kezd Fucsovics az Australian Openen

2014-01-07
A monacói Benjamin Balleret ellen kezd Fucsovics Márton az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, magyar idő szerint kedd éjfél körül.

 

A világranglistán 182. helyezett, 21 éves magyar játékos 2010-ben részt vett már az ausztrál Grand Slam-tornán, akkor a juniorok között az elődöntőig jutott. A magyar szövetség honlapja szerint ezúttal a selejtező nyitókörében a 263. helyen álló Balleret vár rá, aki még sosem volt a top 200-ban, és 30 éves létére mindössze kétszer indult Melbourne-ben (mindkétszer a kvalifikáció első fordulójában búcsúzott).

 

A monacói rivális tartja a nem hivatalos világcsúcsot a leghosszabb rövidítés tekintetében, tavaly januárban ugyanis egy kisebb floridai verseny selejtezőjében honfitársával, Guillaume Couillard-ral 36-34-ig jutottak. Az ATP azonban nem fogadta el a rekordot, mivel játékvezető nélkül játszották le a meccset.

 

Fucsovicsnak győzelem esetén a 26. kiemelt brit Daniel Evans (149.) vagy a tajvani Liang-Csi Huang (264.) következik, a főtáblára jutásért pedig a Marc Gicquel (francia, 127.), Jan Henrych (cseh, 234.), Vincent Millot (francia, 268.), Bradley Mousley (ausztrál, 1649.) négyesből kerülhet ki az ellenfél.

 

A nőknél Babos Tímea alanyi jogon főtáblás az Australian Openen.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,