Mocsai szerint a szlovének elleni az év meccse

2014-06-05
Az év legfontosabb válogatott eseményének tartja Mocsai Lajos szövetségi kapitány a szlovénok elleni világbajnoki selejtezős párharcot.

 

A szakvezető a magyar szövetség (MKSZ) honlapjának a veszprémi edzőtáborban elmondta: a vb-re való kijutás 70-80 százalékban befolyásolja a további, olimpiáig vezető utat, éppen ezért nagyon fontos, hogy a csapat sikerrel vegye a selejtezőt, és ott legyen a 2015-ös katari vb-n.

 

Hozzátette: az EHF Kupa-győztes szegedi és a Bajnokok Ligája négyes döntőjében negyedik veszprémi játékosok a klubérdekeknek maximálisan eleget tettek, most pedig motiváltan várják, hogy a válogatottban is helyt álljanak.

 

A világbajnoki negyedik szlovénokkal kapcsolatban kiemelte: a felkészülés során magabiztosan játszottak.

 

A veszprémi Nagy László - ugyancsak a magyar szövetség honlapján - elmondta: nincs idő búslakodni, szomorkodni a hétvégi, kölni Bajnokok Ligája négyes döntő után, hanem előre kell nézni, hiszen két fontos mérkőzés vár a csapatra.

 

"Biztos vagyok benne, hogy mentálisan és fizikálisan is százszázalékos állapotban leszünk vasárnapra. Jó teljesítmény kell, hogy a szlovénokon túljussunk" - mondta Nagy.

 

Vetési Iván, az MKSZ elnöke jelezte: egyértelmű az elvárás, ki kell jutni a vb-re.

 

"Nem kaptunk könnyű ellenfelet. A párharc azért bír különös jelentőséggel, mert nem a közeli jövőt, hanem a válogatott helyét középtávon határozza meg" - mondta Vetési.

 

Hangsúlyozta, fontos a katari vb-szereplés, mert a 2016-os Eb-ről már nagyon nehéz lesz majd olimpiai selejtezős kvótát, vagy aranyéremmel direkt olimpia indulási jogot szerezni.

 

Az első találkozóra vasárnap Veszprémben 14.30-kor, a visszavágóra június 15-én Velenjében 18 órakor kerül sor.

 

A két csapat eddig 22-szer találkozott, tízszer a magyarok, 11-szer a szlovénok nyertek, és volt egy döntetlen is.

 

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)

irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)

beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)

balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,