Mocsai óriási csatára, férfias küzdelemre számít

2014-01-16
Óriási csatára számít a norvégok elleni csütörtöki ki-ki mérkőzésen Mocsai Lajos, a dániai Európa-bajnokságon szereplő férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

 

"Feltérképeztük őket, látjuk a játékrendszerüket, a gyenge pontjaikat. Van nekik a skandináv kézilabdából egy olyan játékelem-rendszerük, amely kissé sajátos, a legnagyobb erősségük pedig az, hogy a 23-24 éves korosztályból két-három nagyon komoly lövőteljesítményre képes játékossal egészítették ki a régi csapatukat" - nyilatkozta a szerda esti tréninget követően Mocsai Lajos, aki pokoli hangulatra számít, ugyanis a jegyeladások alapján biztos teltház, közel ötezer szurkoló, nagyrészt norvég drukker buzdítja majd kedvenceit.

 

A szakember külön felhívta a figyelmet a norvégok két kapusára, akik fantasztikusan teljesítettek kedden a spanyolok ellen, valamint a világ egyik legjobb beállósának számító, korábban Veszprémben is szerepelt Bjarte Myrholra.

 

"A gyenge pontjuk az a rendszer, amiben játszanak, ugyanakkor nincsenek rossz játékosaik. A belső pozícióban szereplő két védőjátékosukat kell hibázásra kényszerítenünk" - mondta a szakember.

"Ez egy kőkemény, férfias csata lesz, ahol a játékosok az egészségi állapotukat is kockára fogják tenni, ha kell. Ugyanakkor ez a csapat a csütörtöki találkozó eredményétől függetlenül olyan teljesítményt nyújtott a saját maga lehetőségein belül, amely a dicsőségére válik" - tette hozzá a tréner.

 

A saját bevallása szerint nagyon feszült szövetségi kapitány elmondta, könnyen elképzelhető, hogy a norvégok - az izlandiakhoz hasonlóan - megkapják majd fontos pillanatokban a játékvezetők segítségét. Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte, erre a lehetőségre készülniük kell és be kell bizonyítaniuk, hogy ez a jó karakterű közösség képes ezen túltenni magát.

 

A gárda kedd este egy fantasztikus mérkőzésen 27-27-es döntetlent játszott az izlandiakkal, amennyiben csütörtökön legyőzi vagy döntetlen játszik a norvégokkal, akkor bejut a középdöntőbe, ahová egy pontot visz magával.

 

A két csapat legutóbb a londoni olimpiát megelőző világbajnoki selejtezős párharcban találkozott egymással, az első mérkőzést hat góllal nyerte Mocsai Lajos csapata, majd az oslói visszavágón négygólos vereséget szenvedett, amivel továbbjutott.

  
 
Könnyed átmozgatást tartottak szerda délelőtt a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott játékosai az aalborgi Gigantiumban, ahol csütörtökön, a norvégok ellen ki-ki mérkőzést játszanak.
A csapat egy része futással, mások lábtenisszel és nyújtással töltötték az időt, de néhányan nehéz súlyokat emlegetve hangolódtak.
 
"A tegnapi mérkőzést le kell zárnunk. Örülnünk kell az egy pontnak, amelyből erőt meríthetünk, de mostantól már csak a norvégokra kell koncentrálnunk" - nyilatkozott az MTI-nek Ilyés Ferenc csapatkapitány.
"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen tele lesz a lelátó norvég szurkolókkal. Talán ilyenkor a legnehezebb játszani, amikor mindenki elvárja tőled a sikert, hiszen előzetesen mindenki úgy kalkulált, hogy a norvégokat megverjük, ugyanakkor a spanyolok ellen tegnap ők is megmutatták, hogy nagyon erősek. Olyan küzdés kell a csapattól, mint Izland ellen, csak akkor nyerhetjük meg az összecsapást" - tette hozzá Ilyés.
 
Az Izland elleni meccs egyik legjobbja Ancsin Gábor volt, a jobbátlövő nyolc kísérletéből hét gólt szerzett.
"Létfontosságú számunkra, hogy holnap nyerjünk, csak akkor ér valamit ez az egy pont, fejben már mindenki a norvégokra készül. - fogalmazott a Pick Szeged játékosa, aki a spanyolok ellen csak egyszer talált a hálóba, két nap alatt azonban óriásit változott a játéka. - Azt gondolom, elkezdtem élvezni, hogy itt vagyok az Európa-bajnokságon, ráadásul Nagy Laci sérülésével más lett a szerepem a csapaton belül. Ez egy lehetőség, amivel élnem kell" - tette hozzá Ancsin, aki biztos benne, hogy a norvégok elleni találkozón is mindenki száz százalékot nyújt majd.
 
 
Forrás: MTI
Címkék: kézilabda,