Mocsai felszabadult játékot vár a dánok ellen

2014-01-20
Felszabadult játékot vár csapatától a házigazda és egyben címvédő dánok ellen 20.30 órától sorra kerülő középdöntős összecsapáson Mocsai Lajos, a férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 

A szakember hétfőn délelőtt egyórás, főként taktikai elemekből álló tréninget vezényelt együttesének. Előtte arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy ezen az Eb-n minden csapat felnő az adott feladathoz, így nekik is ezt kell tenniük, amihez a lehető legjobb formájukra lesz szükség.

 

"A dánok ellen, úgy néz ki, mindenki borzasztóan szorongva lép pályára, nem sok eséllyel. Tizennégyezer ember előtt szerepel a hazai csapat, végig ugyanazon a színhelyen, s belakva ezt a területet rendkívül magabiztos, igazi örömkézilabdát játszik" - nyilatkozta a tréner.

 

Mocsai hozzátette: amennyiben a papírformának megfelelően az izlandiak legyőzik a macedónokat, szinte biztos, hogy a magyar csapat a nyolcadik helynél hátrébb nem végezhet, márpedig ez volt a torna előtt a szövetség hivatalos célkitűzése.

 

"Teher nélkül kell pályára lépniük a játékosoknak. Nagy sebességű, nyílt sisakos, jó mérkőzést szeretnénk játszani, sok rizikót felvállalva bátran kell kézilabdáznunk" - összegezte az estére vonatkozó elképzelést.

 
Forrás: MTI
Címkék: kézilabda,