Mocsai: fizikailag felmorzsolódott a csapat

2014-06-16
A világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágóján elszenvedett vereség után Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, csapata sok mindent megpróbált, de fizikailag felmorzsolódott.

 

Az együttes nem jutott ki a jövő évi, katari vb-re, mivel a velenjei visszavágón 32-26-ra kikapott a szlovén együttestől, így összesítésben 54-51-re alulmaradt.

 

Mocsai a meccset értékelve úgy fogalmazott: ameddig a csapat bírta erővel, addig uralta az összecsapást.

"Sajnos a végjátékra elfogytunk. Többen sérültek voltak, pihentetni kellett őket, de a cserék révén megbomlott az egység. A támadásokban a kritikus szakaszban labdákat veszítettünk, leindítottak bennünket. Tőlünk nem volt senki, aki a végén elvállalta volna a befejezéseket. Komplett kerettel jobban bírtuk volna" - mondta az MTI-nek a kapitány, hozzátéve, hogy hazai pályán reálisan lett volna mód 6-7 gólos előnyt szerezni, az most elegendő lett volna.

 

A jövőről azt mondta: van út az olimpiára.

"Az biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz, mintha kijutottunk volna a vb-re, de az Eb-n lehet úgy szerepelni, hogy elérhető lesz az olimpiai selejtezős pozíció. Amíg van remény, addig harcolni kell, nem adjuk fel a riói álmainkat!" - jelentette ki.

 

A lefújás után a magyar játékosok letörten ültek az öltözőfolyóson, sokan magukba fordultak csalódottságukban.

"Kiadtuk a kezünkből a meccset. A végén összeestünk, támadásban és védekezésben. Pedig nem ért minket meglepetés. Rengeteg volt a hiba a végjátékban. Nem elég ötven percet jól játszani" - mondta Nagy László.

 

A kapus Mikler Roland úgy vélte, az első félidőben jól védekeztek és jól mozgatták az ellenfél védelmét, de a második félidőre ebből semmi sem maradt. Hozzátette, tudták, hogy nekik fognak esni a második félidőben, mégis megroppantak ettől.

 

"Mintha a négy évvel ezelőtti párharcot játszottuk volna le, fordított felállásban. Akkor mi jöttünk vissza reménytelennek hitt helyzetből, most a szlovénok. Nagyon gyengén játszottunk a végjátékban" - mondta Lékai Máté.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,