Mocsai: borzasztóan erősek a lengyelek

2013-01-21
A magyar válogatott hétfőn 21:30-kor lép pályára a férfi kézilabda-vb nyolcaddöntőjében.

 

Mocsai Lajos szövetségi kapitány véleménye szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatottra a hétfői, barcelonai nyolcaddöntőben a spanyolországi világbajnokságon.

 

„Visszanyúltak azokhoz a rutinos játékosokhoz, akik korábban vb-érmesek voltak. Meccsről meccsre javult a teljesítményük. Nekünk az elmúlt napokban voltak problémáink, az irányító Császár Gábor beteg, és nem igazán javul az állapota. Remélem, hétfőn már rendben lesz” - mondta a szakvezető a vasárnapi, utazós napon.

 

A magyarok Madridból Barcelonába költöznek, és ott folytatják a tornát.

 

Mocsai kiemelte, hogy a lengyel és a magyar csapat jól ismeri egymást, rendszeresen találkoznak Eb- vagy vb-felkészülés során.

 

„Legutóbb szerencsével döntetlent játszottunk velük, de érezhetően borzasztóan erősek. A csoportküzdelmek során nem akartunk számolni, ki lenne nekünk jó a kieséses szakaszban, ezt tartjuk becsületesnek” - tette hozzá a kapitány.

 

Amennyiben a magyarok sikerrel veszik a hétfői nyolcaddöntőt, akkor a negyeddöntőben - a papírforma alapján - az Európa-bajnoki címvédő dánok következhetnek szerdán, ugyancsak Barcelonában.

 

A hétfői  menetrend:

Spanyolország-Szerbia, Zaragoza 19.00

Egyiptom-Szlovénia, Barcelona 19.00

Horvátország-Fehéroroszország, Zaragoza 21.30

Magyarország-Lengyelország, Barcelona 21.30

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,