Mocsai: Ez így nem jó

2013-01-25
A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem igazságos az új lebonyolítási rend a világbajnokságokon.

  

Mint ismeretes, az 5-8. helyért nem rendeznek helyosztókat, hanem a negyeddöntők után állapítják meg a pozíciókat. "A négy legjobb csapatból három a mi oldalunkon volt, tehát ez így biztos, hogy nem jó - mondta Mocsai Lajos az M1 Ma reggel című műsorában. - Ebbe a kézilabda-szövetség sportdiplomáciájának nyilván bele kell szólni."

 

A kapitány szerint ez a lebonyolítási mód nem ad lehetőséget a hibák kijavítására. Mocsai elmondta, ez a rendszer azt jelenti, hogy van két-három olyan kulcsmérkőzés, amiből oda lehet kerülni a világ élvonalába. Férfi kézilabdában az első nyolc hely a pontszerző, így a lengyelek elleni nyolcaddöntő sorsdöntő volt. "Azt hiszem, hogy hatékonyan kézilabdáztunk, hiszen megnyertük."

 

A szakember azt is a lebonyolítás hibájának tartja, hogy a dánok egy nappal korábban kezdték a vb-t, így a magyarok elleni negyeddöntőre két és fél napot tudtak regenerálódni, míg a mieinknek egy nap pihenő jutott a lengyelek ellen megnyert nyolcaddöntő után. "Aki ilyen sportot űz, az nagyon jól tudja, hogy egy-egy óra is számít, nemhogy másfél napos diferencia."

 

A válogatottról a kapitány elmondta, hogy ez egy kísérleti csapat volt, a szakmai stáb több poszton is szerepet szeretett volna adni a fiataloknak, hogy egy világversenyen bizonyítsanak. Mocsai úgy véli, "nagyon komoly információkat" kapott a világbajnokságon az új játékosokról. Mocsai Lajos hozzátette, amennyiben a meghatározó posztokra visszatérnek a hiányzók, velük "jelentősebb, fajsúlyosabb" lehet a csapat.

 

Forrás: M1(Ma reggel) - telesport.hu

 

 

Címkék: kézilabda,