Mocsai: A provokáción is felül tudtunk emelkedni

2014-01-19
A kézikapitány szerint nem csak a macedónok ellen kidolgozott taktika működött remekül, de a provokáción is felül tudott emelkedni csapata.

 

A magyar válogatott megszerezte első győzelmét a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon: Mocsai Lajos együttese a herningi középdöntő első mérkőzésén rendkívül magabiztosan 31-25-re diadalmaskodott szombaton a macedón gárda felett. A találkozó után Mocsai Lajos szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott, kiemelve, hogy remekül alkalmaztuk a Lazarov ellen kidolgozott taktikát. A kapitány szerint a házigazda Dánia elleni következő mérkőzésen mindent megtesz a csapat azért, hogy megnehezítse az örömkézilabdát játszó vb-második dolgát.

 

"Nagyon nagy öröm, hogy sikerült ezt a mérkőzést megnyerni" - lelkendezett Mocsai Lajos. A macedón válogatott kellemetlen ellenfél, kimunkált támadójátékkal rendelkezik, kapusa pedig rendkívüli teljesítményre képes - tette hozzá. "Ezért örülök, hogy a mai mérkőzésén végig mi tudtuk diktálni a tempót, sikerült azt a rendszert megtalálni, amellyel eredményesek lehetünk" - mondta.

 

A szakvezető szerint a magyar kézilabda presztízse miatt is fontos volt, hogy megoldották ezt a feladatot.

 

"A fehérorosz játékvezetők végig korrekt bíráskodást mutattak be, szerencsére a provokáción is felül tudtunk emelkedni, valamint a Lazarov elleni taktikát is remekül megvalósítottuk" - tette hozzá a szakvezető, majd már a következő feladatra áttérve azt mondta, hogy a dánok hazai környezetben mindenki ellen favoritnak számítanak, és talán cserél is majd, hogy kicsit frissítsen a csapatán.

 

"A dánok itthon örömkézilabdát játszanak, amihez megpróbálunk felnőni. Ezzel a mai sikerrel jó eséllyel pályázunk arra, hogy a legjobb nyolc között végezzünk majd" - mondta Mocsai Lajos.

 

"Örülök, hogy a csapat az első félidőben gyakorlatilag nem ismert lehetetlent, és hogy ilyen előnyt sikerült kidolgoznunk" - nyilatkozott Mikler Roland. Nem lelkesítettük be a macedónokat egy pillanatra sem, nagyon kellett ez a siker - tette hozzá.

 

"Nagyon fontos győzelem volt ez" - hangsúlyozta Ancsin Gábor. Hozzátette: amire a mesterék felkészítették őket, azt majdnem mind meg tudták oldani. "Persze voltak hibák, amelyeket szeretnénk a következő mérkőzésre kijavítani. Ugyanígy kell harcolnunk a következő mérkőzéseken, akkor van esélyünk akár a legjobb hat közé is bekerülni" - mondta.

 

"Most valamivel jobb volt már a teljesítményünk a saját posztunkon, a csapat együtt pedig megint összeszedte magát és megmutatta, hogy bármire képes. Végig harcoltunk és megérdemelten nyertünk" - értékelt Putics Barna.

 

Ivica Obrvan, a macedón válogatott szövetségi kapitánya gratulált a magyar csapatnak.

"Szörnyen kezdtük a mérkőzést, ziccereket és heteseket hibáztunk. A második félidőben már jobban játszottunk, de hétgólos hátrányban szinte esélyünk sem volt. Az Izland elleni találkozó előtt az a legfontosabb, hogy ezt a mait most minél gyorsabban elfelejtsük" - vélekedett a szakvezető. "A magyarok kiválóan játszottak, mi meg nagyon rosszul, nem nagyon tudok mit mondani. Mostantól az izlandiakra kell készülnünk" - kesergett Dejan Pecakovski.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,