Mo Salah-ék gálameccsen oktatnák a Watfordot

2018-03-16
Az előttünk álló hétvégén csonka fordulót rendeznek Angliában az FA Kupa miatt, de a Liverpool-Watford találkozó lejátszásra kerül. A vendégek ennek aligha örülnek, valószínűleg ismét komolyabb pofonba néznek majd bele az Anfielden.

Liverpool - Watford

Premier League, Szombat, 18:30 /Tv:Spíler1/

 

A Premiershipben nem akármilyen véghajrára van kilátás. A Man. City bajnok, a West Brom valószínűleg kiesik, de ezen kívül semmi sem tuti. Kérdéses többek közt, hogy Guardiola csapata mellett melyik csapatok tudják kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligája sorozatba. Jó esélye van a 65 pontos Man. Unitednek is, viszont a Tottenham (61 pont), Liverpool (60 pont), Chelsea (56 pont) trió egyik tagjának csak az Európa Liga marad, ami sem pénzben, sem presztízsben nem említhető egy lapon a BL-lel.

Angliában a hétvégén FA Kupa fordulót rendeznek, viszont a Liverpool ott már nem érdekelt, így szombaton lejátszhatja a Watford elleni bajnokiját. Nagyon fontos összecsapás végső helyezés szempontjából, mert bár Firminóék sorsolása nem túl nehéz, de az Everton elleni derbi és a Chelsea elleni meccs idegenben nem tűnik könnyűnek. Ezért kell hétvégén jól elverni a Watfordot, amely pont a tabella közepén, a 10. helyen található.

A Liverpool-kezdő a Spartak elleni BL-meccsen (fotó: wikimedia)

A legkönnyebb meccs a hátra lévők közül?

Valószínűleg igen! Javi Gracia mester Watfordja otthon kókuszdió, idegenben meg papírhéjú. Hazai pályán utolsó három bajnokiját behúzta, a Chelsea-t például 4-1-re verte. Idegenben viszont annyi esélye van, mint nylonszatyornak a tornádóban. Utolsó nyolc idegenbeli bajnokiján egy pontot gyűjtött a Watford, ezen a nyolc bajnokin összesen 2 gól szerzett. -Ezek után túlzás kijelenteni, hogy a 'pool toronymagas esélyes? Aligha!

Salah egyre közelebb a gólkirályi címhez

Picit korábban, egészen pontosan február 27-én jelent meg írásunk (itt olvasható), melyben fejtegettük, hogy ki lesz, ill. ki lehet az aktuális PL idény gólkirálya. Nos, tippünk elég jól áll, hisz Salah jelenleg ugyanúgy 24 gólos, mint Harry Kane. Viszont Harry Kane sajnálatos sérülése miatt egy ideig aligha lő gólokat, és Agüero pedig ugyanúgy 21 gólon áll, mint amikor cikkünk született. Ráadásul Agüero már nincs egyedül posztján, hisz Gabriel Jesus is felépült sérüléséből.

Amikor Salah gólkirályi címére tippeltünk, még 4.00-es odds mellett tettük, most már csak 1.50-es odds mellett tudnánk megtenni. Kane gólkirályi címe már 4.00-es odds, Agüeróé pedig 6.00-os.

Nem a győzelem, a különbség a kérdés hétvégén

Legutóbb (is) porig égett a Watford az Anfielden. Még 2016 novemberében 6-1-re tudott győzni a 'pool ilyen arányban, a gólokat a félidők között testvériesen elosztva. Mané kétszer villant, de betalált Firmino, Can, Wijnaldum és Coutinho is. Janmaat szépítő gólja csak arra volt jó, hogy Karius cleen sheetjét elvegye. Gomes tehát fél tucat gólt nyelt, most a másik felét is lenyelheti.

Sérülések terén is jól áll a Liverpool, hisz Clyne van a maródiak rövidke listáján. A Watfordnál viszont nem egészséges Cleverley, Wagué, Kaboul, Chalobah, Hoban, Cathcart, Kabasele és Deulofeu sem. Rotálni sem nagyon tud Gracia, szóval a keze meg van kötve. Otthon vélhetően behúz még egy-két bajnokit a Watford, és csont nélkül marad benn.

Gólra éhes hazai-, tartalékos vendég-csapat

Liverpoolban viszont komoly pofont kaphat. Gondoljunk csak bele abba, hogy a nehézkes, kevésbé mozgékony Prödl mihez kezd majd, amikor Mané, Firmino vagy Salah viszi rá a labdát. Mire felfogja, hogy szerelni kéne, a Watford már közepet kezd. Legutóbb az Arsenal félgőzzel nyert 3-0-ra a Darazsak ellen, ennél a 3-0-nál a Liverpool komolyabb kiütésre készül. Egyébként sem jellemző Klopp csapatára a kímélet, amikor megy a játék, márpedig hétvégén menni fog. Ráadásul a Man. United elleni zakót is feledtetni kell a szurkolókkal, úgyhogy mi ha 3-3 gólt nem is várunk félidőnként, de kettőt-kettőt mindenképp.

Alaptipp a 2.5 gól felett opció (1.40), hisz Salah-ék nem fognak leállni, és igazából a Watford is focizhat egy jót, a kieséstől nem kell tartani. A Liverpool csapata vélhetően egymaga eljut háromig (1.72), de az is benne van a pakliban, hogy egyedül Salah összehozza (9.00). Több, mint valószínű, hogy a büntetőt is ő lőné, nem véletlen, hogy a gólja mindössze 1.55-ös odds mellett fogadható a sportingbeten. Nagyon komoly nyomás alatt lesz a Watford, nem könnyű még elképzelni sem, hogyan úszhatná meg a kiadós verést.

Címkék: sportfogadás, tipp,