Mit lehet tudni a titokzatos kisvárdai lottómilliárdosról?

2012-06-22
Jelentkezett nyereményéért az a játékos, aki néhány hete telitalálatos szelvényével 1 milliárd 491 millió forintot nyert a Hatoslottón – közölte érdeklődésünkre a Szerencsejáték Zrt.

 

A nyertes – aki korábbi írásunk szerint egy kisvárdai magánlottózóban adta fel szelvényét – a jelek szerint alaposan felkészült a megváltozott élethelyzetre, mert meglehetősen kevés konkrétumot árult el magáról. Szerkesztőségünk azonban így is összegyűjtötte, hogy a Szerencsejáték Zrt. honlapján közzétett exkluzív infókból mire lehet következtetni a személyét illetően.  

 

Vegyük végig, mit is tudunk a titokzatos lottónyertesről! Például azt, hogy tekintélyes nyereménye ellenére nem szándékozik elköltözni Magyarországról. Nos, ezzel máris megdőlt az a korábbi feltételezés, miszerint határon túli játékos a nyertes. Aztán azt is elárulta, hogy a jelenlegi életformáját nem szeretné teljesen feladni, valószínűleg megtartja a munkáját. Ebből arra következtetünk, hogy inkább vállalkozó, mint alkalmazott lehet. Gondoljunk csak bele: másfélmilliárddal a zsebében ugyan ki tudná hosszú távon elviselni a főnöke rigolyáit anélkül, hogy beszólna neki, s ezzel esetleg elárulná magát…? Viszont akik valamilyen szakmában vállalkoznak, azok többségének a munka egyben hobbi is, ezért aztán miért hagynák abba azért, mert tízszámjegyű összeggel hízott a bankszámlájuk? 

 

Fontos megjegyeznünk, hogy valószínűleg egy okos játékosról van szó. Olyanról, aki tisztában van vele, hogy a hatoslottón ötször akkora (volt) az esélye a telitalálatosra, mint az ötösön, s ezért nem játszik más számsorsjátékot a hatoson kívül. És mivel 25 éve hűséges a Hatoslottóhoz, ezért nem nehéz kiszámolni, hogy egy középkorú játékosról lehet szó. Ne feledjük ugyanis, hogy 18 éven aluliak nálunk hivatalosan nem játszhatnak szerencsejátékot! Ha ő annak idején betartotta ezt a szabályt, akkor legalább 43 évesnek kell lennie. Középkorúságára utal az is, hogy az egészséget tartja a legfontosabbnak – az ilyen kijelentések ugyanis a fiatalokra kevésbé jellemzőek.

 

Persze az is lehet, hogy kicsit idősebb, s már jó ötvenes, hiszen az emberek nem feltétlenül felnőtté válásuk másnapján kezdenek lottózni… Inkább az a jellemző, hogy akkor fordulnak a szerencsejátékok felé, amikor belátják, hogy az életszínvonalukon jelentős módon csak így változtatni. Nos, ez a hatoslottó közel másfélmilliárdos nyertesének már biztosan sikerült!  

 

Szintén tudni lehet róla, hogy szereti a sztrapacskát, vagy ahogy arrafelé, Kisvárda környékén mondják, a túrós nyögőt. Ebből azonban sok mindenre nem lehet következtetni, hiszen a szlovák határhoz közel lakó több ezer embernek ez a kedvenc étele. Ugyancsak szereti a száraz vörös bort és focit, ezek alapján megkockáztatjuk, hogy inkább férfi játékosról lehet szó, bár mérget azért nem vennénk rá. 

 

Végül megjegyezzük: nem tartjuk kizártnak, hogy a ritka mázlista játékos volt annyira fifikás, hogy nem mindenben mondott igazat…