Mismásol a kormány a nyerőgép üggyel kapcsolatban Mile szerint

2013-04-03
Mile Lajos március 13-án intézett hét írásbeli kérdést a "pénznyerő automaták milliárdjai körül" Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez. A minisztertől kapott válasz véleménye szerint félrevezető, semmitmondó és olykor értetlenséget mutat.

 

Mile Lajos független országgyűlési képviselő közleménye:

 

Az LMP egyetért azzal, hogy a szerencsejáték-függőség társadalmi veszélyességét csökkenteni, az ellenőrzés hatékonyságát növelni kell.

 

Lázár János államtitkár a törvénymódosítás rajtaütésszerű beterjesztésekor nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozott. Homályos célozgatásokon kívül azonban érdemlegeset most sem tudhattunk meg. Szintén Lázár János volt, aki a költségvetés több milliárdos veszteségeiről beszélt a nyerőgépek üzemeltetése kapcsán. Ám a válasz szerint semmilyen kormányzati szervnél nem indult vizsgálat az elpárolgott milliárdok hollétének, az ellenőrzés "lazaságának" kiderítésére. Miért nem?

 

A szerver alapú működtetés csodafegyverként jelent meg az előző törvénymódosítás indoklásában. Most nyerőgépeket három kaszinóban lehet üzemeltetni, ám ott egyáltalán nem kötelező a szerver alapú működtetés, mivel odafigyelnek a jogszerű használatra,így a buherának semmi esélye. A miniszteri válasz szerint.

 

A vizsgálat elmaradása, az ellenőrzés ellentmondásossága nem teremt tiszta helyzetet. Mismásolásnak hívják.

 

Mile Lajos, az LMP országgyűlési képviselője 

 

Kapcsolódó cikkünk:

Nem indult vizsgálat a nyerőgépipar nemzetbiztonsági veszélyének feltárására

 

Címkék: nyerőgép,