Mindhárom magyar női versenyző a döntőben az öttusa Eb-n

2013-07-13
Mindhárom magyar induló bejutott a női verseny hétfői döntőjébe a lengyelországi Drzonkówban zajló öttusa Európa-bajnokságon.

 

A nemzetközi szövetség honlapja szerint 42 versenyző kezdte meg a küzdelmeket két 21 fős csoportban. Az A csoport tagjai - köztük Cseh Krisztina - vívással kezdtek, majd az úszás és a kombinált szám következett, míg a B csoportban szereplőknek - többek között Gyenesei Leilának és Földházi Zsófiának - úszás, vívás, kombinált szám volt a sorrend.

 

Cseh Krisztina a vívásban második lett (27 győzelem/13 vereség, 980 pont), és ezt a pozíciót megőrizte az úszás után is, így kedvező helyzetben vághatott neki a lövészetből és futásból álló kombinált számnak. Továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, ötödikként célba érve lehet ott a 36 fős fináléban.

 

A másik csoportban az újdonsült országos bajnok Földházi Zsófia a harmadik, Gyenesei Leila pedig az ötödik idővel ért célba a medencében, majd a páston mindketten 860 pontot (21/19) szereztek. A záró számot Földházi a negyedik, Gyenesei pedig a hetedik helyen várta, végül Földházi feljött a második helyre, Gyenesei pedig a 11. helyen futott be.

 

Az Európa-bajnokság vasárnap a férfiak selejtezőjével folytatódik, magyar részről Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence és Demeter Gergely lesz érdekelt.

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,