Minden nap vesz lottót, most másodjára is nyert

2019-06-07
A pennsylvaniai nő összesen már 1,1 millió dollárt, azaz 315 millió forintot nyert a lottón.

 

Peggy Dodson két évvel ezelőtt vett egy szerencsés kaparós sorsjegyet, mellyel 100.000 dollárt nyert. Ezzel azonban még nem ért véget a szerencsesorozata. A 72 éves Dodson nemrégiben betért ugyanabba a boltba, ahol az előző nyertes sorsjegyet vette, hogy megint nyerjen valamit – így is történt: ezúttal az 1 millió dolláros jackpotot tehette zsebre.

 

Mikor rájött, hogy megint nyert, ráadásul ezúttal még nagyobb összeget, elsírta magát – áll a pennsylvaniai lottótársaság közleményében. “Nem tehettem róla, de elsírtam magam. Megköszöntem Istennek.” – nyilatkozta Dodson, aki már azt is tudta, hogy mihez kezd ő és férje, Ottis a nyereménnyel. „Kifizetjük a jelzálogunkat, kifizetjük a teherautónkat, aztán elmegyünk a Grand Canyonba és Alaszkába!” – áll a nő által kiadott sajtóközleményben.

 

 

Dodson, aki azért döntött úgy, hogy megveszi a szerencsét hozó „Max-a-Million” elnevezésű sorsjegyet, mert tetszett neki annak lila színe, később elmesélte a Lancaster Online újságírójának, hogy általában ugyanabban a boltban veszi meg minden nap a lottóit és sorsjegyeit. Ez saját bevallása szerint az egyetlen “káros szenvedélye”. „Nem iszom. Nem dohányzom. De imádok lottójátékokon játszani.” – nyilatkozta, és hozzátette, hogy továbbra is játszani szeretne.

 

A most szerencsét hozó “Max-a-Millions” sorsjegy 20 dollárba kerül, és öt 1 millió dolláros fődíjat kínál a játékosoknak 1 az 1,32 millióhoz nyerési eséllyel. 2017-ben Dodson egy „Family Feud” elnevezésű sorsjegyen nyert 100.000 dollárt, ott ennek esélye 1 az 1,08 millióhoz volt.

 

Annak a boltnak a tulajdonosa is örülhet, ahol Dodson a sorsjegyeket vette, hiszen 5.000 dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól. A bolt tulajdonosa, Tracy Peterson már régóta ismeri a szerencsés hölgyet, és szerinte a helyiek mind örülnek, hogy másodjára is sikerült nyernie. A játék szabályai értelmében Dodson egy összegben kapja meg az 1 millió dolláros nyereményt, mely után 24%-os szövetségi és 3%-os állami adó kell fizetnie.

 

Az állam és az USA lottójátékosai egyébként most a Mega Millions elnevezésű játékra koncentrálnak, hiszen a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét az amerikai MegaMillions kínálja, a péntek esti sorsoláson 530 millió dollár, azaz közel 152 milliárd forint lesz a tét! 

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán