Minden, amit a bónuszokról tudni érdemes – a haladók bónuszai

Online kaszinó suli - 7. rész
A kaszinó érdeke, hogy visszatérő játékosokká váljunk, ezért a kezdők bónuszai után további bónuszokra is számíthatunk, akár igénylés alapján, akár automatikusan.

 

Vannak kaszinók, ahol már a regisztráció folyamata során el kell döntenünk, élünk-e a bónuszok lehetőségével – és ha igen mondunk, azokat automatikusan jóváírják, ha jogosultak vagyunk rá. Ha pedig nem kívánjuk, azt külön jeleznünk kell. 

Van olyan kaszinó, amelyik a második befizetési bónusszal a második befizetésünket honorálja. Ennek összege kaszinónként változik – van, ahol az első befizetést jutalmazzák jobban, azaz ennek nagyobb a százaléka, de van, ahol a másodikat, és az első és a második befizetés bónusza együttesen alkotja az üdvözlő bónuszt. Azonban akárhogy is hívják, a megforgatási kötelezettség ugyanúgy vonatkozik erre is, illetve ha kifizetési kérelmünk van folyamatban, akkor eleve nem írják jóvá.

Van olyan kaszinó, amely négy részletre osztja szét az üdvözlő bónuszát, jól összekuszálva minket, ráadásul maximum hét napos határidőket ad a részletek között: 

 
Befizetés%Max.Megforgatási kötelezettség60 eurós részletek esetén
1. 100% 200 € 40x (60 € + 60 €) x 40 = 4.800 €
2. 25% 100 € 30x (60 € + 15 €) x 30 = 2.250 €
3. 50% 100 € 30x (60 € + 30 €) x 30 = 2.700 €
4. 25% 100 € 30x (60 € + 15 € ) x 30 = 2.250 €
    összes tét 28 nap alatt 12.000 €

 

Tehát a mi összes befizetésünk 4 x 60 €, azaz 240 €, a kapott bónusz összege 120 € (50%), és összesen 12 ezer euró tétet kell megtennünk, hogy lehívhassuk a nyereményünket. Ha olyan játékot választunk a megforgatáshoz, ami nem 100%-osan számít bele a tétbe, akkor természetesen ez az összeg ennek többszöröse is lehet. Például, ha a rulett 25%-ban számít bele, mi pedig ezt szeretnénk játszani, akkor az összes tét 48 ezer euró lesz, ha viszont a 10%-os blackjack-et preferáljuk, úgy 120 ezer eurót kell megjátszanunk ahhoz, hogy a nyereményünkhöz juthassunk.

 

Egyéb bónuszok

 

Az igazi „törzsvevő bónusz” az, amikor a kaszinó kötelezettséget vállal arra, hogy minden hónap első befizetése után bónuszt ad egy bizonyos időszakig – ez lehet negyedév, félév de akár egy év is. Ennek százalékos mértéke természetesen már elmarad az első és második befizetés bónuszától, általában 10-20%. A lényeg itt is ugyanaz, a megforgatási kötelezettség, ami lehet tízszeres, harmincszoros, bármilyen. Természetesen itt is lehetnek egyéb feltételek, például az, hogy nem lehet egy bizonyos összegnél nagyobb összeg a számlánkon, nem lehet folyamatban kifizetési kérelmünk, stb.

 

A „befizetési mód” bónuszokkal a kaszinók bizonyos befizetési módokat jutalmaznak – adhatnak például minden egyes Visa kártyás befizetésünkhöz 10% bónuszt, Netelleres/Skrilles befizetésünkhöz pedig 15%-ot. A kaszinók az ilyen típusú bónuszoknál is megadhatnak alsó és felső limitet, például azt, hogy „50 euró feletti befizetések esetén, de maximum 1.000 euró értékben”.  Természetesen ezen bónusz esetében is előír a kaszinó megforgatási követelményt, aminek mértékét szintén a bónusz szabályzatuk határozza meg.

 

A kaszinó „barát” bónusszal honorálhatja azt is, ha új játékost viszünk számára, így akár 40-50 eurót is kaphatunk olyan ismerősünk után, aki általunk regisztrál, és teljesíti első befizetését, valamint azt meg is forgatja. Természetesen az ilyen típusú bónuszra is vonatkozhat megforgatási követelmény, ezt is a szabályzat fogja tartalmazni – felesleges tehát abban reménykednünk, hogy ha valakit ajánlunk, az befizet 20 eurót, mi meg kapunk cserébe ötvenet, és senkinek semmit sem kell kockáztatnia.

 

Mit érdemes még tudni a bónuszokról?

 

- Általában időlimitáltak (például 14-30 nap), utána a kaszinó eltávolítja a bónusz összegét a számlánkról, de kiköthet a kaszinó igen rövid időt is, például 4 napot ingyenpörgetés felhasználására.

- Vannak azonban olyan bónuszok is, amik nincsenek időhöz kötve, ilyen lehet például az ingyenpörgetés.

- A bónuszok számlánkra kerülésének lehet feltétele az, hogy csak minimális összeg legyen a számlánkon, míg más bónuszok esetén épp bizonyos összegre feltöltést követel meg.

- A kaszinó kikötheti, hogy először a saját befizetésünket használjuk fel, és csak utána a bónuszunkat.

- A kaszinó kikötheti, hogy mely országokból nem lehet az adott bónuszra jelentkezni.

- A kaszinó arról is rendelkezhet, mily módon vált pénzt – tehát ha például euróban teljesítünk befizetést, és dollárban kérjük a kifizetést, akkor lehet, hogy ehhez meghatározott mennyiségű megforgatást (például tízszerest) kérnek mind az általunk befizetett összegre, mind a kapott bónuszunkra.

 

Mely bónuszok a legjobbak?

 

Jó bónusznak számít az, ami megforgatási követelménye 30 vagy az alatt van, azaz harmincszor vagy kevesebbszer kell megjátszani a saját befizetésünk és a bónusz együttes összegét (legjobb esetben csak a bónusz összegét), mielőtt készpénzre váltanánk; a 10-15-szörös megjátszásúak pedig igazán kiváló ajánlatnak számítanak.