Milyen eséllyel meleg egy angol élvonalbeli focista?

2015-11-18
Ha még nem tudjuk, egy online fogadóiroda elárulja nekünk.

 

Mielőtt még beindulna a következő szezon, legalább két angol focista fogja a sajtóban bevallani, hogy a saját neméhez vonzódik. A bejelentés előzetes bejelentése már megtörtént, a médiában pedig jópár hónapig találgathatják, ki ez a két focista (az egyikük ráadásul nemzeti válogatott is). Beszélgetős műsorokban örülhetnek előre az eseménynek vagy épp fordítva, homofóbabbnál homofóbabb kijelentésekkel bombázhatják a közt. És nem utolsó sorban lehet fogadni.

 

De vajon miért jó ez a fogadási piacnak? És ha magunkban túljutottunk azon az alapvető erkölcsi dilemmán, vajon etikus-e nemi irányultság bejelentésre fogadást kínálni és oddsot megadni, még mindig van néhány kérdés.

• Vajon ki és mi alapján választotta ki a fogadási listán szereplőket és az oddsokat? 

• Mitől lesz valaki erősen-közepesen-gyengén meleg-gyanús? Van erre zsinórmérték vagy pofára megy? Esetleg van titkos statisztika, ki meddig ölelkezik egy gól után? Vagy az számít, ki elegánsabb egy-egy rendezvényen, milyen gyakran jár fodrászhoz, köpköd-e a pályán?

• Vajon mit gondolnak magukról azok a focisták, akik a fogadóiroda szerint erősen meleg-gyanúsak, de valójában heterók? Fontolgatják már, hogyan legyenek sokkal macsóbbak? Vagy azok, akik melegek, de a mostani listán a legkevésbé meleg-gyanúsak, veregetik a vállukat, igen, csak így tovább? 

• Vajon már az a tény, hogy valaki a listán szerepel, megváltoztatja őt? Toleránsabb lesz? Vagy homofóbabb?

• És aki meleg, de nem akar előrukkolni, az retteg? 

• Elég-e az „erős gyanú”, hogy szponzorok visszalépjenek, vagy újak inkább más sportolókat válasszanak, nehogy „belenyúljanak”? Hogyan számszerűsíthető és ki felel az okozott kárért?

• Botrányosabb-e ma a futballban a melegség, mint alkoholos vagy épp dogos állapotban szétverni egy bárt vagy nőt verni?

Ráadásul most nem bizonytalan kimenetelre lehet fogadni, például esni fog-e a hó karácsonykor Londonban a Heathrow reptéren. 

• Mi van a titkot már ismerő barátokkal, családtagokkal, ők tutira menve szaporítják majd a konyhapénzüket? És ha igen, az bunda? 

• Végül, de nem utolsó sorban, mi van akkor, ha a fogadóiroda már most tudja, kik tesznek majd bejelentést és az ő nevük direkt nincs a listán?