Milliárdos lottónyeremény miatt pereskedik két testvér

2013-10-15
Saját húga perelte be azt a férfit, aki 2008-ban 32 millió dollárt, közel 7 milliárd forintot nyert a kanadai hatoslottón, ugyanis szerinte jogosult a nyeremény harmadára.

 

Leila Nahas állítása szerint 1 dollárral beszállt bátyja, Samir Haddad 3 dollárért vásárolt, későbbi nyertes szelvényébe, ezért jogosult a nyeremény harmadára, 10,6 millió dollárra, valamint 500 ezer dollár kártérítésre, tehát nagyjából 2,4 milliárd forintra. Haddad viszont úgy gondolja, hogy nem tartozik neki semmivel, hiszen „nem egyeztek meg semmiben”.

 

Samir Haddad és régi cimborája, Mike Dettore 2008 júniusában nyerte meg a kanadai hatoslottó jackpotját. Haddad évek óta lottózott, állítása szerint több ezer lottószelvényt töltött már ki, mire ráköszönt a szerencse. A két férfi megfelezte a nyereményt, és Haddad a családjával együtt utazott Torontóba, hogy felvegye a nyereményt. Haddad a pénz rá eső részéből adott valamennyit a családjának, így húgának is, aki most azt állítja, hogy a lottószelvény megvásárlása előtt a férfi meglátogatta őt, és megegyeztek, hogy ő is beszáll a szelvényvásárlásba.

 

Hadad, barátja és feleségeik mutatják azt a több ezer lottószelvényt, amit megvásároltak az évek során

 

Nahas azt állítja, hogy a férfi mutatott neki egy régi szelvényt, hogy milyen számokat szokott megjátszani, és ő felírta a számokat egy darab papírra. A hölgy a bíróságon elmondta, hogy úgy gondolta, megbízhat annyira a testvérében, hogy elmondaná neki, ha nyernek a közös szelvénnyel, de nem így történt. Csak akkor jött rá, hogy nyertek, és övé a pénz egyharmada, mikor két hónappal később a cetli véletlenül kiesett a pénztárcájából.

Állítása szerint bátyja beismerte, hogy arról a szelvényről van szó, melyet együtt vettek, de szerinte nem tisztességes, hogy a nyeremény harmadát követeli, mert csak 1 dollárt adott bele, miközben ő az évek során több ezer lottószelvényt vásárolt meg.

 

Haddad erőteljesen tagadja húga minden állítását, köztük azt is, hogy azt mondta volna, hogy "a számára ő halott". Elmondása szerint a sorsolás napján elment barátja fodrászüzletébe, felvette a régi lottószelvényt, és elvitte a sarki lottózóba, hogy vegyen egy újat ugyanazokkal a számokkal. Aztán visszament a fodrászüzletbe, a szelvényt Dettorre tükrére rögzítette, és tőle tudta meg két nappal később, hogy nyertek. 

 

A testvérpár több éve nem beszélt egymással a történtek miatt, és most a bíróságon találkoznak újra, ahol ma kezdődik az ügy tárgyalása…