Mihez kezdjünk nyeretlen sorsjegyünkkel?

2014-01-14
Mit lehet kezdeni egy nyeretlen sorsjeggyel? És tízzel? És több millióval?

 

Biztosan sokszor töprengtünk már el hasznavehetetlen dolgok felett: mire lehetne még felhasználni? Az ilyen dolgok isteni szikra híján a kukában landolnak, ám vannak kivételek.

 

Azon kívül, hogy most 10 nyeretlen Black Jack sorsjeggyel egy különakcióban új esélyt kaphatunk a 10 millió forintra, nekünk sem volt sok ötletünk, amíg meg nem láttuk Lauren Was és Adam Eckstrom páros által Ghost of a Dream néven használt sorsjegyekből készült installációkat, szobrokat, kollázsokat.

 

A Dream trilógia első része, a Dream Home például 70.000 ezer dollár értékű sorsjegyből, fából, kartonpapírból és egyéb újrahasznosított anyagból készült:

 

 

Gyönyörű a sorsjegyekből készült óra:

 

 

 

De a "festmény" sem mindennapi:

 

 

 

A trilógia második darabja egy 39.000 dollár értékű sorsjegyből és egyéb hulladékból készült Dream Car: 

 

 

 

És mi lehet még egy kaparós sorsjegyen nyert nagy nyereményből? Álomnyaralás természetesen, de ha ez nyeremény hiányában elmaradt, legalább egy otthon készült pálmafa, a Dream Vacation:

 

 

 

Reméljük, sok olvasónknak megtetszik a project, már csak azért is, mert ha már ekkora mennyiségű kaparós sorsjegy gyűlt össze otthon, nem árt leállni a kaparással egy kicsit, és elfoglalni magunkat valami mással :)...