Michelisz: megismételhető a tavalyi győzelem

2013-05-03
Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság (WTCC) egyetlen magyar pilótája szerint megismételhető a tavalyi siker a hétvégén a Hungaroringen, ugyanakkor az idén sokkal több tényező befolyásolhatja a szereplését.

 

A 27 esztendős versenyző - aki ebben az évben a BMW helyett egy Hondát irányít - a mogyoródi pályán sorra kerülő versenyek, a vb 7. és 8. futama előtt csütörtökön rendezett budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, neki és a Zengő Motorsport munkatársainak egyaránt sokat kell még tanulniuk a Hondáról, de nagyon boldog lenne, ha a hétvégén már a győzelemért csatázhatna.

 

"Azt most már mindenki látja, hogy a Honda egy jó autó, ugyanakkor vannak még olyan részek, amelyekkel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk" - nyilatkozta az elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen harmadikként célba ért Michelisz. "A legutóbbi dobogós eredmény miatt mindenképp van okunk a bizakodásra, a Hungaroring vonalvezetése ráadásul fekhet is az autónknak, jó lenne hazai közönség előtt az élen zárni valamelyik futamon."

 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, eddig 10 000 jegyet adtak el, de mivel az előzetes érdeklődés nagy volt, arra számít, hogy a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is 50-60 ezer néző látogat majd ki az eseményre. "Nyilvánvalóan jól jött Norbi dobogós helyezése a hazai verseny szempontjából, ráadásul a szerdai belvárosi bemutató is nagyon jól sikerült, közel 250 ezren voltak kíváncsiak a túraautókra" - fogalmazott Gyulay, s hozzátette, büszkék arra, hogy immár harmadszor láthatják vendégül a WTCC mezőnyét, az előkészületekkel pedig jól haladnak. Mint a sportvezető beszámolt róla, azokra a nézőkre is gondoltak, akik nem tudnak autóval eljutni a Hungaroringre, őket szombaton és vasárnap buszokkal hozzák és viszik reggel 7 és este 6 óra között az 56-osok teréről Mogyoródra. 

 

A túraautó-vb magyarországi futamának időmérő edzése szombaton 14.30-kor kezdődik, az első futamra vasárnap 12.35-kor, a másodikra pedig 14.50-kor kerül sor. A versenyeket a Duna élőben közvetíti.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: autóverseny,