Miami Heat - Philadelphia 76ers: Dragic szenved, Wade pályára sem lép a Sixers ellen

2018-11-12
A 2018/19-es idényben először találkozik egymással a Heat és a Sixers. A két együttes előző két meccsét a Philadelphia nyerte Floridában, kíváncsiak vagyunk, folytatódik-e Embiidék szériája.

Miami Heat - Philadelphia 76ers

NBA - alapszakasz

Online sportfogadás tipp: Philadelphia győzelem

Unibet odds: 2,08

Kezdés: 11.13. 01:30

 

Legutóbbi két meccsén két vereséget hozott a Heat hazai pályán. Az Indiana ellen 110-102 arányban kaptak ki. Sem Dragic, sem Wade nem játszott, így fordulhatott elő, hogy Olynyk lett a top scorer 20 ponttal. A Wizards elleni zakón Wade nem volt, Dragic viszont már igen. Mondjuk sok köszönet nem volt benne, talán nem túlzás kijelenteni, élete legrosszabb NBA-s meccsét hozta össze. A pályán töltött 21 perc alatt 3 gólpasszt és 2 pattanót azért jegyzett, de 7 kísérletéből egyet sem tudott a gyűrűbe juttatni. Persze Dragic sokkal jobb játékos, vannak napok, amikor semmi sem akar sikerülni.

A 76ers 4 nap alatt a 3. meccsére készül, ráadásul az előző kettő hosszabbításba torkollott, talán ezért is esélytelenebb a Philadelphia csapata. Amúgy kevés okot találunk rá, miért a Heat a favorit, hisz a két együttes előző két találkozóját (rájátszás) is Embiidék nyerték meg Miamiban. A Sixers a Keleti Konferencia 4. helyén áll 8-6-os mérleggel. A Toronto villámrajtot vett, 12-1-gyel vezeti keletet, de a 2. helyet azért meg lehet célozni, főleg, hogy a Boston sem úgy teljesít idén, mint az előző szezonban.

Wade november 20.-a után térhet vissza, Waiters sincs, és valószínűleg James Johnson sem játszik. A vendégeknél Patton és Muscala nem játszik, a két magas ember hiányát azonban el fogja bírni a csapat. Embiid, Simmons, Reddick játszik, és ha ők jól játszanak, az elég lehet a Heat ellen. Főleg, ha Dragic játéka nem javul fel, de azt sem várhatjuk tőle, hogy legjobbját nyújtsa. Neki megint a térde rakoncátlankodott, emiatt hagyott ki meccseket. Idén a szlovén spíler egyelőre kiegyensúlyozatlan, hol játszik, hol meccseket hagy ki. Legutóbb ugyan játszott, de pontokat nem szerzett. Márpedig ha ebben a Heatben nincs Wade, és Dragic nem dob 25-30 pontot, és oszt ki nagyjából 10 gólpasszt, akkor egy Philadelphia szintű csapatot csak akkor tud megverni, ha az nem veszi komolyan a meccset. Dragic viszont minden, csak nem 100%-os. Aligha fog 30-35 percet a pályán tölteni, ráadásul az dinamikus játékához nem ért két közel 100%-os térd sem.

Az előző idényben keleten a rájátszásban összeakadt a két együttes, 4-1-gyel a Sixers ment tovább. Azon az egy meccsen, ahol a floridai csapat nyert, Wade 28 pontot és 7 lepattanót jegyzett, Dragic pedig pár gólpassz és pattanó mellett 20 pontot tett a közesbe. A vereségek alkalmával is ők ketten húzták a Heat szekerét. Wade most személyes, családi okok miatt marad távol a meccstől, Dragic pedig még messze nem az igazi. Közben a 76ers-nél lesz a Simmons-Embiid-Reddick trió, így hiába a feszített tempó, mi a Sixers győzelmére tippelünk. Egyébként pedig a Heat is ugyanígy négy nap alatt három meccset játszik, az viszont előny, hogy utazni a Sixersnek kellett.

Címkék: sportfogadás, tipp,