Miami Heat - Boston Celtics: Jönnek a Konferencia-döntők!

2022-05-18
Az NBA-ben eljött a főcsoport-döntők ideje. Keleten egy Heat - Celtics párharcot láthatunk, nyugaton pedig a Doncic vezette Dallas játszik a Steph Curry vezette Warriors ellen.

Miami Heat - Boston Celtics

NBA - Keleti döntő, 1. meccs

 

Online sportfogadás tipp: Pontok száma 208,5 alatt

Unibet odds: 1,60

Kezdés: 2022.05.18. 02:30

 

Az FTX Arénában, Miamiban kezdik a döntőt keleten, a két résztvevő a hazai Heat, és a Boston Celtics. A Heat Butler vezérletével a Hawks ellen 4-1 arányban nyerte a párharcot, a 76ers-t pedig 4-2 arányban verte. Utóbbi párharcban a Miami 2-2 után két nagyon-nagyon sima meccsen győzte le Embiidéket, köszönhetően a remek védekezésnek.

Igazi kullancsok a Heat játékosai, az 5. meccsen 85 pontot engedtek a 76ers-nek, a closer game-en 90-et. Elfogyott a Philadelphia, Hardenék nem alkottak igazi csapatot. Harden súlytalan volt, Embiidet a sérülései hátráltatták. Butlerék pedig megérezték a vérszagot, és igazából egy sima párharcban jutottak a fináléba.

Ami a Celtics csapatát illeti, egy pocsék alapszakaszból építették fel magukat. Sokáig úgy tűnt, még a rájátszás sem jön össze, aztán Tatumék fokozatosan javultak, megtanultak csapatként játszani, mindenki hozta, amit tud, amiben jó, és lám, itt van a Boston a Keleti döntőben. Tatumék a Bucks ellen 7-meccses párharcban jutottak túl, a Milwaukee 3-2-ről bukta a párharcot. A 6. meccsen 95, a hetediken 81 pontot tudott dobni a Bucks. Az bizony kevés.

Látható, hogy a Heat és a Celtics is nagyon keményen tolja a védekezést, mindkét együttesnek ez az erőssége. Vagy ez is. Amíg a nyugati Warriors-Maverricks meccseken meglepő lenne a 200 pont alatti össztermés, itt a Celtics-Heat találkozókon azért jó eséllyel lesznek 200 pont alatti meccsek, olyan találkozók, ahol mindkét együttes 100 pont alatt marad.

Az alapszakaszban volt 173 pontos találkozójuk, ritka nagy under az NBA-ben. Ha az NBA-ben egy csapat a 80 pontot sem éri el, az bizony ultra ciki. Pedig az alapszakasz meccs volt, ahol a védekezés nem is dominál annyira, mint a rájátszásban, ahol minden labdabirtoklásnak tétje van. Az alapszakaszban a leguttolsó találkozójuk márciusban is csak 204 pontot hozott.

A tippünk, hogy Keleten már az első mérkőzésen sem lesz ponteső. Mindkét oldalon remek védők játszanak, de csapat szinten is jól védekezik mindkét együttes. A Heat-nél ráadásul mióta Robinson ki, Strus pedig bekerült a kezdőbe, még acélosabb a floridai együttes védekezése. Megfontolt Butlerék játéka, a Boston sem egy Memphis tempóban játszó együttes. Egész biztos, hogy mindkét együttes döcögni fog támadásban, lesznek üresjáratok, így jó eséllyel látunk majd pontszegény találkozókat Keleten. Ez persze a párharc izgalmából nem vesz el, sőt hozzáad. Aki viszont a gyorsabb, látványosabb meccseket kedveli, amikor a triplákat dobálják egyiket a másik után, az inkább a Dallas-GSW párharcot kövesse.

Címkék: sportfogadás, tipp,