Mi 4 milliárdért lottózunk, ők 40 milliárdért!

Sok kicsi sokra megy
132 millió euró, azaz 40 milliárd forintért izgul Európa- ebben is hátul kullogunk? Tudunk-e mi is ennyiért tippelni?

 

Többször írtunk már az Euromillions lottóról, amit több ország lottótársasága üzemeltet, így az érintett országok lakosai (franciák, spanyolok, angolok, osztrákok, belgák, írek, luxemburgiak, portugálok, svájciak ) a saját sarki lottózójukban eldönthetik, hogy melyik lottóra teszik tétjüket- és mostanság egyre többen az Euromillionsra voksolnak a halmozódó nyeremény miatt.

A főnyeremény itt ugyanis 132 millió euró, 106 millió angol font, vagyis 40 milliárd magyar forint! A mi jackpotunk eltörpül mellette, még akkor is, ha az itthoni egy adózott nyereményt takar, tehát teljes egészében a mi zsebünkbe vándorol, míg a 40 milliárdból még adózni kell.

Sajnos a Szerencsejáték Zrt. valószínűleg anyagi megfontolásokból nem csatlakozott a nagy páneurópai lottóhoz, így mi közvetlenül csak akkor vehetünk részt a játékban, ha külföldi lottózóban tesszük ezt. Az osztrák lottótársaság honlapján lehet online játszani, de osztrák bankszámlaszámot kér tőlünk a rendszer, ezzel viszonylag kevesen rendelkezünk. A The Lotter oldala elintézi nekünk a szelvényvásárlást, de ezért jutalékot kér. Viszont ha már hajlandóak vagyunk 3 tippsorra 18 dollárt kifizetni, új regisztrálóként megjutalmaz minket újabb 18 dollárnyi fogadással, aminél már csak 3 dollárra jön ki egy szelvény.

 

A telitalálatos szelvényen 50 számból kell ötöt eltalálni, majd a 11 plusz számból kettőt.

Ami az esélyeket illeti, a jackpot megnyerésének az esélye rosszabb, mint az itthoni lottónak, 1 a 116 millióhoz, viszont az 5+1 találatnak már "csak" 1 : 6.473.989 esélye van, és még ezzel is szép nyereményeket lehet elérni. Annak az esélye, hogy nyerő szelvényünk legyen, tehát hogy az összes nyerőosztály bármelyikét eltaláljuk, 1:13-hoz, a kettes találat esélye pedig 1:23-hoz tehát lényegesen jobb az ötöslottó kettesének esélyénél, ami 1:45.

 

Címkék: euromillions, lottó,