Mészáros sem játszik Norvégia ellen

2012-11-13
A nemzeti csapatból Gera, Szakály, Lipták és Gyurcsó után Mészáros Norbert is kidőlt, így nem állhatnak Egervári Sándor rendelkezésére.

 

Mészáros Norbertre sem számíthat Egervári Sándor szövetségi kapitány a norvégok elleni szerdai barátságos mérkőzésen, így a magyar labdarúgó-válogatott eredeti keretéből már öten estek ki.

 

"Ez azonban nem jelenti azt, hogy esélyeink csökkentek volna" - szögezte le a szakvezető a telki edzőközpontban megtartott keddi sajtótájékoztatón.

A kapitány hozzátette, hogy Mészáros az elmúlt hetekben többször is sérülten játszott, debreceni klubja kérésére alaposan kivizsgálták, és úgy döntöttek, hogy nincs értelme kockáztatni a szereplését, "annyira összeállt a combhajlítója".

 

Az már korábban eldőlt, hogy különböző sérülések, illetve betegség miatt Gera Zoltán, Szakály Péter, Lipták Zoltán és Gyurcsó Ádám ezúttal nem léphet pályára a válogatottban.

 

Egervári Sándor jelezte még, hogy a rövid együttlét alatt egyelőre csak egy edzést tartott a játékosainak, de ezen érződött, hogy az októberi két győzelem összehozta a futballistákat, nagy közöttük az egymás iránti bizalom, amire szükség lehet egy-egy mérkőzéshelyzet megoldásában.

 

A tájékoztatón jelen volt a Norvégiában légióskodó Korcsmár Zsolt is, aki szerint az északi ország bajnokságában szereplő csapatoknak nagyjából fele úgy futballozik, mint a válogatott. Ez alapján arra számít, hogy a szerdai ellenfél megpróbálja majd gyorsan átjuttatni a labdát a középpályán.

 

"Ha ez megvan, elöl már próbálnak játszani, ehhez megvannak a megfelelő játékosaik" - fogalmazott a védő, hozzátéve, hogy bár a norvégok futballja kiszámíthatóbb, mint például a törököké volt, ezzel együtt nagyon oda kell figyelni rájuk, mert akár helyzet nélkül is képesek a kapuba találni.

 

Korcsmár úgy véli: a magyar válogatottnak a saját játékát kell erőltetnie, ez és a győzni akarás eredményezhet sikert. Kérdésre reagálva úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint a norvég bajnokság színvonala magasabb, mint a magyaré - "a nagyobb tempó miatt, gyorsabban kell döntéseket hozni" -, itthon viszont több a technikás játékos.

 

Egervári Sándor tartva magát szokásához, a kezdőcsapatot illetően nem kívánt részletekbe bocsátkozni, csupán annyit jegyzett meg, hogy a legutóbbi mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Juhász Rolandot és Dzsudzsák Balázst játszatni szeretné. A Puskás Ferenc Stadionban 20.30-kor kezdődő mérkőzésen a két kapitánynak hat-hat cserelehetősége lesz, de a magyar szakvezető ezt nem tervezi kihasználni. "Az eredményesség számít" - szögezte le búcsúzóul.

 

A magyar válogatott várható összeállítása::

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Elek Ákos, Varga József - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,