Mesterséges intelligenciával szúrják ki a legnagyobb veszteseket a kaszinók

2019-07-31
A makaói kaszinók mesterséges intelligencián (MI) alapuló technológiákat fejlesztenek az ügyfelek szokásainak nyomon követésére, és hogy gyorsan azonosítani tudják azokat a személyeket, akik valószínűleg nagy összegeket költenek és veszítenek.

 

A Bloomberg újságírója, Jinshan Hong szerint a Las Vegas Sands és az MGM Resorts Macau kaszinók már telepítettek ilyen monitorozó berendezéseket. Hong arról számol be, hogy a rejtett kamerák arcfelismerő technológiákat alkalmaznak a vendégek azonosítására, a digitális póker zsetonok és a baccarat asztalok pedig lehetővé teszik a ház számára, hogy szorosan nyomon kövessék a vendégek tevékenységét.

 

Hong szerint miután tudomásukra jut, hogy egy mély zsebbel rendelkező VIP ügyfél lépett a kaszinóba, a ház azonnal akcióba lendül, és gondoskodik róla, hogy a játékos különleges bánásmódban részesüljön. „Azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy veszítsenek, azoknak, akik még többet játszanak, ha pénzt veszítenek, biztosan ingyenes ételfogyasztást kínálunk” - nyilatkozta Andrew Lo, a Suncity ügyletei ügyvezető igazgatója.

 

A kaszinók vendégeinek felismerése és nyomon követése mellett az AI technológia jobban képes felismerni a játékosok és osztók közötti esetleges összejátszásokat is.

 

A kaszinóba betérő vendégek többsége valószínűleg tudja, hogy figyelik. Azonban az egyes személyek költési szokásairól való hatalmas mennyiségű adat összegyűjtése adatvédelmi problémákat vet fel. Ez az új technológia minden bizonnyal potenciálisan sértheti a törvényt, mivel kiterjeszti azon játékosok körét, akiknek költési szokása és tevékenysége most nyomon követhető lesz ”- nyilatkozta a Bloombergnek Ben Lee, az IGamiX ázsiai szerencsejáték-tanácsadó partnere.

 

A rendszer ellenzői azt mondják, hogy az AI-t minden bizonnyal arra is használni fogják a kaszinók, hogy hosszabb ideig tartsák a vendégeket a játéktéren, mint amennyit eredetileg terveztek. „A komoly szerencsejáték-problémákkal küzdő fiatalok vagy játékosok számára az AI-alapú marketing és szerencsejáték negatív hatásai pusztítóak és akár életveszélyesek is lehetnek” - nyilatkozta az Axiosnak szóló nyilatkozatban egy, a problémás szerencsejátékokkal foglalkozó szervezet (National Council on Problem Gambling) ügyvezető igazgatója, Keith Whyte.

 

A Blackstone csoport milliárdos elnök-vezérigazgatója, Stephen Schwarzman, a Las Vegas Cosmopolitan tulajdonosa, nemrégiben 188 millió dollárt adományozott az Egyesült Királyságban az Oxford Egyetemnek, hogy tanulmányozza a mesterséges intelligencia etikáját. Ezt egy MIT-nek juttatott 350 millió dolláros ajándék követte, hogy vizsgálják az AI növekedésének lehetőségeit és kihívásait.

„Az AI olyan módon fogja átalakítani a világot, amit el sem tudunk még képzelni. Minél hamarabb megértjük az AI-t, amely biztosítja, hogy erőteljes képességei az emberek és a munkavállalók számára nettó pozitívak legyenek, annál okosabban tudjuk fejleszteni és alkalmazni.” – nyilatkozta.

 

 
Címkék: kaszinó,