Messiék legyőzték Neymar csapatát

2013-07-03
Lionel Messi és barátaiból álló csapat 8-5-re legyőzte a Neymar köré szerveződött együttest limai jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen.

 

A perui fővárosban rendezett összecsapásra 30 ezren voltak kíváncsiak a helyszínen, közülük a legadakozóbbak 9000 solt (718 ezer forint) is hajlandók voltak kifizetni a jegyért.

 

Az argentin Messi és új barcelonai csapattársa, a brazil Neymar egyformán két gólt szerzett. Előbbi játékos csapatának edzője az olasz Fabio Capello, utóbbié a brazil Zico volt.

 

Messi csapatában játszott többek között a brazil Dani Alves, az argentin Daniel Osvaldo, Pablo Aimar és Ezequiel Lavezzi, míg Neymaréban lépett pályára a brazil Julio Cesar és Julio Baptista, az olasz Paolo Cannavaro és Marco Materazzi, illetve a kolumbiai Mario Yepes és a francia Florent Malouda. Dani Alves a második félidőre csapatot cserélt, s csatlakozott Neymarékhoz.

 

A perui összecsapást a szervezők az óriások párbajaként harangozták be. A találkozóval hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok támogatásával foglalkozó egyesületeknek gyűjtöttek pénzt.

 

Messi és barátainak jótékonysági sorozata szombaton a kolumbiai Medellínben kezdődött, ott a brazil Robinho által vezetett együttes volt az ellenfél, s az argentin sztárfutballista vezette alakulat 9-6-ra nyert.

 

Szerdán Los Angelesben, szombaton pedig Chicagóban rendeznek hasonló jótékonysági mérkőzést.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,