Messi vagy Müller?

2012-12-10
Elsősorban bajnoki mérkőzéseken szerzett góljaival döntötte meg az egy naptári éven belüli gólrekordot Lionel Messi.

  

Az FC Barcelona sztárlabdarúgója vasárnap este kétszer talált a Real Betis kapujába, ezzel előbb utolérte, majd meg is előzte Gerd Müllert.

 

A német csatár 1972-ben 85 találatot ért el, Messi 84-gyel kezdte vasárnapi fellépését. Müller a válogatottban 13, Messi 12 gólig jutott, míg a klubsorozatok közül a dél-amerikai támadó főként a Primera Divisionban remekel: 56-szor volt eredményes idén a spanyol élvonalban, míg a nemzet bombázójaként tisztelt Müller csak 42-szer talált a kapuba a Bundesligában 40 évvel ezelőtt.

 

Messi eddigi 86 gólja 2012-ben:

sorozat csapat gól
bajnokság Barcelona 56
spanyol kupa Barcelona 3
spanyol Szuperkupa Barcelona 2
Bajnokok Ligája Barcelona 13
válogatott meccsek Argentína 12

 

Gerd Müller 85 gólja 1972-ben:

sorozat csapat gól
bajnokság B. München 42
német kupa B. München 7
német ligakupa B. München 12
BEK B. München 11
válogatott meccsek Németország 13

 

A "nemzet bombázójaként" is ismert Müller örömmel nyugtázta, hogy egy olyan "óriás" került elé, mint Messi, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az új csúcs is érvényben marad majd negyven évig.

 

"A hatvan mérkőzésen elért 85 gólos rekordomat, amely 1972 óta tartotta magát, a világ legjobb futballistája, Lionel Messi döntötte meg, s én nagyon örülök a sikerének" - fogalmazott Müller, hozzátéve, hogy a barcelonai támadó "hihetetlenül jó játékos, egy óriás, aki emellett nagyon szerény és igazi profi".

 

Müller csak egyetlen "kivetnivalót" talál a 25 éves argentinnal kapcsolatban, nevezetesen azt, hogy nem a Bayern Münchenben játszik, amelyben ő annak idején - 1964 és 1979 között - a sikereit aratta.

 

Forrás: MTI

 
Címkék: labdarúgás,