Messi megdöntötte Pelé rekordját, most Müllerére hajt

2012-11-12
Lionel Messi 75. és 76. góljával beállította, majd megdöntötte azt a rekordot, melyet eddig Pelé tartott az egy naptári évben lőtt gólok számát tekintve.

 

Az argentin most Gerd Müller rekordját vette célba, aki 1972-ben 85 gólig jutott. Messinek 9 meccse van hátra, hogy felülmúlja ezt a rekordot, és a jelenlegi formáját tekintve (15 gól 11 meccs alatt) a 25 éves sztár jó eséllyel sikerrel is jár ebben.

Müller valószínűleg bosszankodva veszi tudomásul, hogy Messi újabb rekordjára vetett szemet, hiszen a tavalyi szezonban egyet már sikerült elvennie tőle. A német csatár 67 gólt szerzett a Bayern Münchennek az 1972-73 évadban. Ez volt a legmagasabb gólszám egy európai klubszezon során egészen a 2011-12-es évig, mikor Messi 73 gólt szerzett a Barcelonának.

Messi sorra dönti a rekordokat, hiszen tavaly 50 gólt lőtt a La Ligában, és ezzel a Barcelona minden idők legsikeresebb góllövője lett, megdöntve Cesar Rodriguez 57 éves csúcsát, amit 232-vel tartott.

 

A Barcelona managera, Tito Vilanova természetesen el van ájulva Messi gólerősségétől. „Leo rekordjai hihetetlenek. Hihetetlen, hogy mennyi gólt lő. Néhány játékos hét vagy nyolc szezon alatt ér el ennyi pontot, ő pedig egyetlen egy alatt. És a legtöbb gólja nagy gól.”

 

Messi statisztika

Liga meccsek száma idén: 11

Liga gólok száma idén: 15

Összes Barcelona meccs: 328

Összes Barcelona gól: 270

 

Még több spanyol foci itt

 

Címkék: labdarúgás,