Messi lett az elmúlt bajnoki szezon legjobbja

2013-12-03
Lionel Messi kapta a 2012/13-as bajnokság legjobb játékosának járó díját a Spanyol Labdarúgó Liga hagyományos év végi gáláján.

 

Az LFP honlapján olvasható beszámoló szerint a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson győztes argentin Barcelona-csatár - aki jelenleg combsérüléssel bajlódik - a legjobb támadónak járó elismerést is bezsebelte. Messi mellett csapattársa, Andrés Iniesta is hazavihetett egy díjat, a spanyol világ- és Európa-bajnok futballista a legjobb támadó középpályásnak járó elismeréssel gazdagodott.

 

A nagy rivális Real Madridból három futballistát jutalmaztak: a portugál Cristiano Ronaldo a legértékesebb játékosnak járó díjat kapta, Sergio Ramos a védők rangsorában végzett az élen, Asier Illarramendi - aki az elmúlt idényben még a Real Sociedadot erősítette - pedig a legjobb középpályás és a legjobb feltörekvő tehetség kategóriában végzett az élen.

 

A másik madridi alakulatból, azaz az Atléticóból az előző szezon legjobb edzőjének az argentin Diego Simeonét választották, a legjobb kapus pedig Thibaut Courtois lett.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,