Messi-hatásról cikkez a spanyol sajtó

2013-04-11
"Leo Merci" (Köszönjük Leo), "Messi egy lábon", "Bicegve is uralkodik Messi" - ilyen és ezekhez hasonló címekkel jelentek meg beszámolók, értékelések az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain BL-mérkőzéséről.

 

A négyszeres aranylabdás támadó sérülés miatt nem volt kezdő a barcelonai találkozón, csak a 61. percben állt be, amikor a PSG 1-0-ra vezetett, és továbbjutásra állt a hazai 2-2-t követően. Az argentin sztárjátékos aztán kezdeményezőként lépett fel a katalánok egyenlítő - s mint később kiderült, elődöntőt érő - találatánál, de jelenlétével amúgy is alapvetően változtatta meg játékostársai mentalitását.

 

Az El Mundo deportivo megmentőként írt Messiről. "Az argentin bejött a pályára, elbátortalanította a PSG-t, s a haldokló Barca jokerévé vált" - fogalmazott a katalán sportlap szakírója.

 

Hasonlóan foglalt állást az El Pais is, amely Messi beállásának pszichológiai hatását emelte ki. "Nem érdemes hosszú vitákba bonyolódni a Messi-függőségről. Egy nap a Barca a kőre vagy kartonra nyomott képmásával is nyerni fog".

 

A Marca placebo-hatásról értekezett, melyet Messi pályára lépése váltott ki: Leo közreműködése nem volt olyan ragyogó, mint máskor (...) Leo csak aktiválta a gránátvöröskék csapat központi idegrendszerét."

 

Az El Periodico viszont inkább az egyenlítő gól szerzőjét, Pedrót méltatta, aki a spanyol válogatottban a franciák elleni világbajnoki selejtezőn, március 26-án is döntő fontosságú találatot ért el.

 

"Messi megint meghatározó volt, még ha nem is annyira, mint Pedro, aki ismét megváltónak bizonyult, aki fontos gólt szerez a válogatottban és a Barcában" - olvasható az újságban "San Pedro" cím alatt.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,