Melyik nyerőgép a nyerő egy online kaszinóban? Amikor a slots több, mint slots

2018-09-21
A múltkor már megnéztük Magyarország legnagyobb legális online slots-kínálatát, most vessünk egy pillantást a slots evolúciójára.

 

Aki unja már a hagyományos 3-5, vagy éppen 6 tárcsás online nyerőgépeket, de mindenképpen szeretne megmaradni a slots kínálta előnyöknél, az új vizekre evezve megismerkedhet olyan verzióval, amely a nyerőgépet ötvözi a hagyományos „rakj össze 3 gyémántot / cukorkát egy sorba” számítógépes játékokkal. Ezek a játékok már a számítógép hőskorában is megtalálták a maguk célközönségét (a passziánsz és az aknakereső mellett), aztán az Android új szintre emelte a színkereső típusú játékokat akkor, amikor átminősítette okostelefonon, tableten bárhol, bármikor játszható alkalmazásokká. A népszerűsítésbe a Facebook is beszállt saját platformján, hogy aztán – például a Betsoft segítségével – az online kaszinókban is megjelenjen.

 

De mi az újdonság? Amennyiben a magyar játékos legálisan szeretne ilyen játékkal játszani online kaszinóban, a Grand Casino Civisben ezt megteheti, ráadásul a visszafizetési rátákat és nyereményeket összehasonlítva azt is eldöntheti, hagyományos gyémánt/cukorka nyerőgépes kipörgetésbe kezd, vagy irány a hibrid játék, és tétes játék keretében gyűjtöget cukorkát.

 

A hagyományos slots gyémántos grafikát például a Cool Diamonds II képviseli (Amatic), 5 tárcsával, 10 nyerő vonallal, 50 forintos minimum téttel. A maximum tét 5.000 Ft, a legnagyobb nyeremény 12.500.000 Ft, a visszafizetési ráta pedig 95,13%, ami messze van ugyan a legjobb rátás Arising Phoenix-től (97,46%), viszont nem is olyan karcsú, mint a Tokyo Nights Extreme (93,98%). 

 

A Cool Diamonds II játék kínál szabad játékot és szorzást is, az ötparancsos vezérlés (ebből egy a kilépés) pedig faék egyszerűséget ígér azoknak, akik csak minimális agymunkát szeretnének fordítani a kikapcsolódásukra. A 12,5 milliós nyeremény belengetése azonban sokak számára csábító erővel bírhat, az 50 forintos minimumtét pedig azoknak is kedvező lehet, akik csak néhány pörgetés erejéig ugranak be az online kaszinóba. Hasonló Amatic-termék a Hot Diamonds is, még a paraméterek is szinte mindenben megegyeznek (nyerő vonalak, tétek, maximum nyeremény, szabad játék, szorzás), viszont alacsonyabb a visszafizetési rátája (94,67%).

 

A már említett játék, a Sugarpop! fantázianevű cukorkás hibrid ezeknél jóval összetettebb annak ellenére, hogy látszólag ugyanaz az alapelv, „gyűjts össze hasonlókat”. A minimum és maximum tét megegyezik a sima gyémántos slots-os verzióval, viszont ebben az esetben minden irány fizet mind a 30 szinten, lehet gyűjtögetni pontokat (mint a színcserélős játékokban), van rengeteg speciális szimbólum, és ami nem lényegtelen, 97,7% a visszafizetési ráta. Igaz, a legnagyobb nyeremény nem csábíthatja túlságosan a szerencsevadászokat (50 ezer forint), a célközönség inkább azok a kikapcsolódásra vágyók, akik azért több izgalmat szeretnének, mint amit a tét nélküli színcserélős játékok biztosítanak, viszont ugyanakkora játékra szánt összegből tovább szeretnének a gép előtt ülni.  A 17 játékparancs olyanokra is lehetőséget ad, mint a képernyő felbontásának csökkentése (rossz adatátviteli körülmények esetére), vagy éppen a „turbo play”, amivel kikapcsolhatóak a felesleges, és éppen emiatt sokak számára idegesítő animációk; aki pedig nem akar elsőre izgalmakat, kipróbálhatja a demo verziót.

 

Hasonló játéka a magyar liszensszel szintén rendelkező vegas.hu-nak is van (Gemix, Play’n’Go), ez azonban egyrészt egyszerűbb, másrészt a maximum nyeremény összege és a visszafizetési ráta is ismeretlen (nekünk legalább is nem sikerült megtalálni), így minden játékos saját szubjektív érzésére kénytelen támaszkodni és utólagosan ítéletet mondani, érdemes-e a játékra időt fordítani.

 

A nyerőgép igazi szerencsejáték akkor is, ha hibrid játékról van szó, tehát az eredmény a véletlenen múlik. Vannak azonban olyan technikák, amelyek segítségével növelni lehet a játék élvezetét és megakadályozni azt, hogy többet veszítsünk, mint amennyit szeretnénk.

• Mielőtt játszunk, mindig döntsük el, mennyit akarunk áldozni a szórakozás ezen típusára és soha ne tekintsük a nyerőgépet pénzszerzési lehetőségnek.

• Mielőtt online kaszinót vagy játékot választunk, feltétlen ellenőrizzük le, milyen oddszokat kínál a kaszinó (azaz mire mennyit fizet), illetve mekkora a kifizetési rátája a játékoknak.

• Minden egyes játéknál alaposan olvassuk át a játékszabályt, mert azok eltérőek lehetnek mind kifizetésben, mind bónuszlehetőségekben.

• Arra is figyeljünk, hogy mi a minimumtét, illetve mennyit kell fogadnunk ahhoz, hogy minden kifizetési lehetőséget aktiváljunk.   

• A bónuszok igénylése (elfogadása) esetén is legyünk tisztában azzal, hányszor kell megjátszani azt, hogy kifizetést kérhessünk – a Civis Grand kaszinóban 60 ezer forintos első befizetésig például megduplázzák a befizetés összegét és a gyümölcsöző kapcsolat nevében 77 ingyenpörgetést is adnak a Fruit Zenen, de mielőtt túllelkesednénk, feltétlen olvassuk el a bónusz igénybevételének feltételeit.

• A játékok RNG (véletlen számgenerátor) alatt futnak, így ne higgyük azt, hogy csak egyetlen játékban lehetünk nyertesek. Ez egyben azt is jelenti, hogy semmi sem biztos, minden a véletlenen múlik, akármilyen stratégiához is folyamodunk.

• Tudjuk, mikor kell abbahagyni, ha pedig nagyobb összeget nyerünk, kérjünk azonnal kifizetést, így nem hagyunk magunknak esélyt arra, hogy felelőtlenül, később megbánva eljátsszuk azt.

• Időnként tartsunk szünetet, ne hagyjuk, hogy magával sodorjon a játék szenvedélye.

• Soha ne üljünk ittasan vagy bódult állapotban a gép elé – mert míg egy hagyományos, magára valamit is adó kaszinóból előbb-utóbb kidobnak, ha nagyon részegek vagyunk, ugyanezt a szívességet senki sem teszi meg nekünk otthon a saját nappalinkban.

 

Címkék: kaszinó, nyerőgép,