Melyik kaszinójátékon veszítenek a legtöbbet Las Vegasban?

2015-09-22
A Las Vegasi szerencsevadászok évi 1,3 milliárd dollárt veszítenek ezen a kevéssé ismert játékon.

 

Las Vegas említésére a legtöbb embernek valószínűleg a póker jut az eszébe. Van egy játék azonban, ami a pókernél sokkal jövedelmezőbb a Strip kaszinói számára – és ami az elmúlt 12 hónapban 1,38 milliárd dollárral könnyítette meg az itt játszók pénztárcáját.

 

Ez a játék a baccarat, melyet a szerencsejátékok nagypénzű megszállottai a nagyközönség vizslató tekintetétől óvva, leginkább a VIP szobákban játszanak. 

 

Ahhoz képest, hogy egy, az átlagember számára tulajdonképpen ismeretlen játékról van szó, rengeteget veszítenek rajta. A Las Vegasi baccarat asztalok mellett elveszített évi 1,38 milliárd dollárhoz képest szinte eltörpül az a 831 millió dollár, melynek a rendkívül népszerű blackjack-nek, és az a 258 millió, melynek a craps-nek köszönhetően mondhatnak búcsút a játékosok.

 

A baccarat leginkább az ázsiai származású játékosok körében népszerű, így a játék forgalmára komoly kihatása van annak, hogy a kínai hatóságok egyre keményebben próbálnak lecsapni a korrupcióra, és szigorúan monitorozzák a Las Vegasba utazókat. A gazdag kínai játékosok ezért az utóbbi időben igyekeznek távol tartani magukat a kaszinó fellegváraktól. A nevadai szerencsejáték hatóság adatai szerint Las Vegas kaszinó főutcájának, a Stripnek a bevétele júliusban 2 százalékkal csökkent. Különösen nagyot esett a baccarat bevétele, mely esetén 21 százalékos csökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni a kaszinók. 

 

A baccarat teljes egészében szerencsejáték, semmilyen tudást vagy képességet nem igényel. Csupán két fő fogadási lehetőség van: a bank vagy a játékos (Banco vagy Punto), illetve van egy ritkán használt döntetlen (Standoff) lehetőség is. Az osztó mindkét félnek két kártyát ad; először a játékosnak, aztán a banknak. A játék célja, hogy a játékos eltalálja, hogy melyik félnél lesz magasabb a kártyák összege.

 

Az ikonikus kaszinók akár 250 ezer dolláros téteket is elfogadnak, a nyeremények elvileg ugyanolyan nagyok lehetnek, mint a veszteséget. Azonban, ha a játékosok abbahagyják a játékot, és elmennek az asztaltól, a kaszinók nagy bevételtől esnek el – és ez történik most Las Vegasban. Az elmúlt 12 hónapban 23 százalékkal játszottak itt kevesebbet baccaratot, és alacsonyabb tétekkel operáló mini-baccarat is nagy, 34 százalékos csökkenést szenvedett el.

 
Címkék: kaszinó,