Megvan az olasz szerencsejátékpiac újraindításának ütemterve

2020-04-29
A koronavírus miatti totális leállás után az olasz szerencsejáték szolgáltatók (is) tevékenységük újraindítására készülnek, a piacon tevékenykedő online szolgáltatók pedig azt állítják, hogy nem tapasztaltak olyan mértékű növekedést a vírus miatt, melyről más piacok számoltak be.

 

Április 23-án az olasz Vám-és Monopólium Ügynökség kiadott egy tervet az ország kiskereskedelmi vállalkozásainak újbóli beindítására, melyeket a koronavírus megfékezésére tett intézkedések részeként zárattak be márciusban.

 

Április 27-től lehetővé teszik a dohányboltoknak (melyeket nem érintett a lezárás), hogy ismét értékesíteni kezdjenek bizonyos számsorsjátékokat. Május 4-től azok a lottótermékek is engedélyezetté válnak, melyek esetén az üzlet alkalmazottainak ellenőrzéseket kell végezniük.

 

Május 11-től a sportfogadási irodák is beindulhatnak, de monitorjaikat nem kapcsolhatják be, hogy ezzel is elejét vegyék annak, hogy az ügyfelek a feltétlenül szükségesnél tovább tartózkodjanak az üzletben. Ugyanettől az időponttól folytatódhat a nyerőgépek üzemeltetése is.

 

A szakértők szerint kérdéses, hogy az olasz szolgáltatók mekkora hányada lesz képes újraindulni a hosszú hibernációt követően. Egy április eleji felmérés szerint csak a szolgáltatók 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elegendő pénzügyi likviditással rendelkezik ahhoz, hogy bármiféle állami támogatás nélkül is újra tudjon nyitni.