Megvan a hatoslottó nyertese!

2014-02-01
Hálátlan dolog közszereplőnek lenni, amennyiben nyer valaki a lottón. Ebben az esetben ugyanis lehetetlen titokban tartani.

Ez történt Tóth Gábor fideszes képviselővel, aki  Bag polgármestere is egyben. Az Index munkatársai azzal töltötték az éjszakát, hogy átnyálazták a közszereplők vagyonbevallásait, és Tóth Gábor papírjához érve az alábbiakkkal találták szembe magukat:

 

"2013. év 11. heti 6/45-ös lottójátékban 8761034 sorszámú szelvénnyel nettó (adólevonás után) 10.000.000 Ft. nyereményem volt".

 

Az "adólevonás után" megjegyzés egy kicsit furcsa a lottózás berkeiben járatosak számára, hiszen Magyarországon a lottónyeremények eleve nettó összegben jutnak el a játékoshoz, abból a Szerencsejáték Zrt. maga vonja le a személyi jövedelemadót és fizeti be az államkincstárba.

 

Az Index munkatársai azt is kiderítették, hogy ezen a játékhéten nem tízmilliót, hanem 954,4 millió forintot ért a telitalálatos így alig várták a reggelt, hogy megérdeklődhessék Tóth úrtól, hogyan történhetett az, hogy ő csak a nyeremény századrészét vallotta be.

 

A képviselő válaszát és azt, hogy mire költötte a pénzt, elolvashatják itt.

 

Címkék: hatoslottó,