Megvan Las Vegas kaszinóinak 34. ellensége

2013-08-01
2009 óta Roderick William Dee II az első, aki bekerült a hírhedt Fekete Könyvbe, így amíg él, többé be sem teheti a lábát egyetlen kaszinóba se.

 

A nevadai szerencsejáték felügyelet 1972-ben hozta létre a kaszinókból kitiltott személyeket nyilvántartó Black Book-ot (Fekete könyvet). Az ide bekerültek eltiltása életreszóló, és általában az USA többi tagállamának kaszinói is nemkívánatosnak minősítik őket.

 

A jelenlegi legrégebbi bűnelkövető, Louis Tom Dragna  1960-as tettéért került be a Black Book-ba, melyben pillanatnyilag 32 férfi, és egy nő szerepel a könyvben. A legtöbb eltiltás a kilencvenes években született, aztán 2001 óta csak hat újabb ember kelült feketelistára, utoljára 2009-ben. 

 

Múlt héten ismét bővült eggyel a lista: a Nevadai Szerencsejáték Bizottság nyerőgépest csalások elkövetése miatt ítélte el Roderick William Dee II-t. Ezzel ő lett a 34. a listán, azonban pár perccel azután, hogy az ő neve felkerült, az időközben elhalálozott Stephen Anthony Cinot törölték a listáról.

Edward Magaw helyettes főügyész elmondása szerint Dee-t négy esetben ítélték el nyerőgépes csalás miatt, ebből hármat Nevadában, egyet pedig Missouriban követett el. Dee mind a négy esetben bűnösnek vallotta magát, miután rajtakapták, hogy „kitámasztó” és más segédeszközök segítségével trükközik a nyerőgépekkel.  Ezekkel a módszerekkel több tízezer dollárt nyert illegálisan – remélhetőleg félre is tett belőle, mert ezt a pénzkereseti lehetőséget a továbbiakban az Egyesült Államokban mellőznie kell…

 

 
Címkék: kaszinó,