Megúszta a börtönt a hírhedt sportfogadó

2019-06-19
A „Vegas Dave”-ként ismert profi szerencsejátékos lopott tb-számokkal nyitott játékosi számlákat, hogy így rejtse el nyereményeit az adóhatóság elől.

 

Rosszabbul is járhatott volna, úgyhogy Dave Oancea remélhetőleg hálás a bírónak és megtanulta a leckét – írja a calvinayre.com. A „Vegas Dave”-ként ismert férfit elvileg 95 évre is hűvösre tehették volna, de végül nem kell egy napot sem ülnie. Három évre azonban kitiltották az összes nevadai sportfogadó irodából – és ez számára elég nagy csapás lesz.

 

Vegas Dave ellen két éve emeltek vádat 19-rendbeli bűncselekmény vádjával, miután lopott illetve hamis társadalombiztosítási számokkal nyitott játékosi számlákat két fogadóirodánál – a Wynn Las Vegas-ban és a Westgate Las Vegas-ban. Ezeken a számlákon összesen 3,5 millió dollár értékben hajtott végre fogadásokat, melyekkel 1,2 millió dollárt nyert. A férfi ártatlannak vallotta magát a bíróságon, és várta a hatást…

 

 

Miután az ügyet megvitatta a bíróság - ahol Oancea-t méregdrága celeb ügyvédek képviselték -  az ügyészek és a védelmet ellátó team megállapodott a büntetésben, melyet Jennifer Dorsey bíró aláírt. Dorsey három év próbaidőre, 150 órányi közszolgálatra, kötelező szerencsejáték- függőségi tanácsadásra, valamint sportfogadási tilalomra ítélte Oancea-t.

 

Oancea számára az ügy csak egy újabb fogadási lehetőség volt, melyet nem igazán vett komolyan. „Magamra fogadtam, és elhatároztam … hogy kiállok az alkotmányos jogaimért, és megvédem a szabadságomat és ártatlanságomat. Ma szabad emberként távozom a tárgyalóteremből nulla bűncselekménnyel és nulla börtönben töltött idővel.” – nyilatkozta az ítélethirdetést követően.

 

Nem is annyira magára, hanem jogi csapatára fogadott, hiszen az illegálisan szerzett millióiból a legjobb nevadai ügyvédeket fogadta fel. David Chesnoff és Rochard Schonfeld olyanokat védett már, mint Mike Tyson, Paris Hilton, Paul Phua és Phil Ivey – jól tudják, hogyan működik a rendszer, és hogy lehet alkut kötni.

 

Oance anélkül kötött alkut, hogy elismerte volna, hogy illegálisan nyitott számlákat, vagy hogy tb-számokat lopott volna. Nyilvánosan elismerte azonban, hogy törvényt szegett, mikor kijelentette, hogy „Nagyon furcsának tartom, hogy mikor évekig veszítettem, a kaszinóknak nem volt problémájuk ezekkel az állítólagos tb-számokkal.” Elismerte tehát, hogy több játékosi számlát használt, amit csak akkor tehet meg, ha több tb-száma van, ami ugyebár nem lehetséges.

 

Oancea az utóbbi évek legsikeresebb profi sportfogadója volt Las Vegasban. Szerencsecsillaga és bankegyenlege 2015-ben emelkedett az égbe, mikor a MLB baseball szezon első hetében helyesen megtippelte, hogy a Kansas City Royals nyeri a World Series-t. A 30-1 oddsszal megtett fogadással 2,5 millió dollárt keresett. Ez volt minden idők legnagyobb olyan nyereménye, melyet valaki hosszútávú sportfogadással ért el. 

 

Ezután elindította saját, sportfogadási tippeket kínáló oldalát (mely a mai napig él), ahol az MLB és az Ultimate Fighting Championship meccsekre ad tippeket az előfizetőknek. Oancea egyszer azt állította, hogy több mint 10.000 ügyfele van, akik fizetnek a sportfogadási tanácsaiért. 

 
Címkék: sportfogadás,