Megszűnik a Tippmax, napokon belül indulhat az új sportfogadási oldal

2013-05-07
Vajon ez a vég egy új jövő kezdetét jelenti?

  

Rövid, eldugott közleményben tudatta a Szerencsejáték Zrt. által kiadott Szerencsemix című újság, hogy vasárnap lezárul a Tippmax nevű játék fogadási opciója, melyen eddig online fogadásokat lehetett kötni. Hetente háromszor 255 darab fogadási ajánlatra lehetett normál és kombinált fogadásokat kötni, emellett kötésben is lehetőség volt fogadni. 

 

A játék nem örvendett hatalmas népszerűségnek, mégis, amikor az ügyfélszolgálaton érdeklődtünk a megszűnés okairól, nem a fogadások alacsony számát jelölték meg indokként. Az ügyfélszolgálatos tájékoztatása szerint HAMAROSAN elindul egy sokkal modernebb, átfogóbb fogadási portál. Értelemszerűen a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadás oldaláról van szó, de többszöri rákérdezésre sem árulta el, hogy mikorra várható az indulás. 

 

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatójának, Szentpétery Kálmánnak küldött e-mailünkre reagálva a cég kommunikációs osztálya május 6-án, hétfőn azt a választ küldte, hogy "a sportfogadói oldal indítása folyamatban van". Ezt megelőzően végig azt kommunikálták, hogy még zajlik a tesztelés.

Ugyancsak a napokon belüli indulás tényét erősíti meg az is, hogy 2012. április. 23-án a Szerencsejáték Zrt. honlapunknak megküldött tájékoztatásában szó szerint ez a mondat szerepelt: „Az oldal indulásakor a Tippmax online játék kivezetésre kerül, megszűnik.”

 

A Tippmax megszűnését hírül adó rövid Szerencsemix közleményben olvasható még, hogy: 

• A bankkártya-szerződéses regisztrációnál elfogadott bankkártyát kibocsátó bankok köre változik, ebből kikerül az OTP bank. A továbbiakban új bankkártya-szerződéses regisztrációra nincs lehetőség.

• A korlátozott (anonim) regisztrációval rendelkező játékosok/fogadók a fenti időponttól az elektronikus fogadási módokba nem tudnak belépni. 

 

Ezek alapján feltételezzük, hogy a Szerencsejáték Zrt. talán mégis "csendben", tehát reklámhadjárat nélkül szeretné elindítani sportfogadási oldalát, ahogyan ezt a lottós mobil app-jának bevezetésekor is tette.

Lehet, hogy szeretnék nagy terhelés nélkül élesben tesztelni a rendszert, hogy az esetleges hibákat még azelőtt orvosolni tudják, hogy az oldal indulása nagy médiavisszhangot kap, és mindenki rászabadul. 

Ha ez a feltételezésünk igaz, akkor elképzelhető, hogy már május 13-án, hétfőn elindul az új oldal.

 

Korábban írtunk arról, hogy a GTECH-kel kötött szerződésben 30 munkanapos tesztidőszak volt előírva a Szerencsejáték Zrt-nél történt telepítés után. Ezt január elején kezdték meg, de a tesztidőszak kétszer ismételhető a megállapodás szerint, ha a rendszer nem megy át a teszten. A második tesztidőszak zárulhatott le mostanában április végén - május elején, és ha fapados Tippmax fogadási ajánlatait most leállítja a Szerencsejáték Zrt., akkor reménykedünk benne, hogy a teszt másodjára sikeresen zajlott.

Mivel a Szerencsejáték-Gtech szerződés eredeti projekt terve szerint az éles indulásról szóló döntés és a tényleges indulás között 14 naptári napnak kell eltelnie, most már valóban elérhető közelségbe került az új sportfogadói oldal rajtja. 

 

Rákérdeztünk arra is: igaz-e, hogy az új oldal elnevezése Tippmixpro.hu lesz. Ezt az értesülést a cég sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Itt a mondat végén van a hangsúly, s mindez a diplomácia nyelvén ezt jelenti, hogy az elnevezés nagy valószínűséggel ez lesz.

 

Az Szerencsejáték Zrt. sportfogadási oldaláról további részleteket megtudhat ezekből a cikkeinkből: 

Mennyibe került eddig az új sportfogadási oldal?

Mennyi időbe került kifejteszteni az új oldalt?

További részletek az új sportfogadási oldalról