Megszületett az első amerikai online lottó

2012-03-27
Illinois lett az első amerikai állam, mely engedélyezte az interneten keresztüli lottóvásárlást, miután 2011. decemberében az Igazságügyi Minisztérium állásfoglalása ezt lehetővé tette.

 

 

Az új szolgáltatás március 25-e óta érhető el, és az eredményeket az USA szerte érdeklődéssel szemlélik az állami lottótársaságok.

Kezdetben az Illinois Lottótársaság csak a MegaMillions és a Lotto nevű játékok értékesítését kezdi meg az online felületen, a Powerball egy későbbi időpontban válik csak elérhetővé.

 

„Az az elképzelés, hogy az állam etikus és felelősségteljes módon maximalizálja a bevételeket. Az egyik fő probléma az illinois-i és a többi amerikai állami lottójátékkal, hogy nagyon szűk a piacuk. Egy meghatározott csoport játszik sokat, ugyanakkor egy sikeres lottójátékhoz az kellene, hogy sok ember játsszon keveset.”- mondta Michael Jones, az állami lottótársaság igazgatója.

 

Lorien Pilling, a GBGC izgazgatója szerint „Az állami lottók többsége nem aknázza ki az internet és mobil technológia által nyújtott lehetőségeket. A múltban volt erre pár ok – jogszabály, anyagi érdekeltség, elővigyázatosság – de ezek egyre kevésbé jogosak a jelenlegi gazdasági érában, a most elérhető technológiák mellett. Az olyan új értékesítési csatornákkal, mint az internet és a mobil technológia, az értékesítés a növekedés katalizátora lehet. Ezek az új csatornák lehetővé teszik, hogy a lottó új vásárlókhoz is eljusson, olyan demográfiai szegmensekben is, ahol a földi lottózók eredményei alacsonyabbak.”

 

Az értékesítés első napján, vasárnap 15.000 dollár értékben vásároltak szelvényeket, hétfő estére ez a szám már 30.400 dollárra emelkedett. 

Ha az illinois-i példa sikeresnek bizonyul, várható, hogy a többi állam követni fogja az Illinois által kijelölt utat.