Mégsem Bale a legdrágább!

2013-10-15
A sajtó korábban százmillió eurósra tippelte Bale vételárát, de most kiderült, hogy a Real 91 milliót adott érte.

 

Kilencvenegy millió euróba került Gareth Bale a Real Madridnak - utalt rá közvetve Florentino Pérez klubelnök, amikor kijelentette, ekkora összegű biztosítást kötöttek arra az esetre, ha a walesi futballista tartósan játékképtelen lenne.

 

A Intereconomia nevű spanyol televíziós csatornának nyilatkozva Pérez igennel felelt arra a kérdésre, hogy a Real Madrid valóban 91 millió eurót kapna-e, ha Bale hirtelen abbahagyná a futballt.

 

„Ez egy életbiztosítás, amelyben a balesetek is benne foglaltatnak. Bale biztosítása akkora összegről szól, amennyibe került” - fogalmazott, hozzátéve, hogy halálesetre, illetve hosszan tartó játékképtelenségre vonatkozik.

 

Mostanáig sem a Real Madrid, sem Bale korábbi klubja, a Tottenham Hotspur nem közölte Bale vételárát. A spanyol sajtó 91 millióra becsülte, egyes angol orgánumok pedig 101 millióról számoltak be, s általánosan a 100 milliós vételár terjedt el.

 

Ha Pérez kijelentése fedi a valóságot, továbbra is Cristiano Ronaldo a világ legdrágább játékosa, ő ugyanis 94 millió euróért került 2009-ben a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz.

 

Pérez egyúttal cáfolta a Marca című lap állítását, hogy a jelenleg combizomhúzódással kezelt Bale-nek porckorongsérve is van.

 

„Nincs neki. Ha lenne, megmondanánk” - jelentette ki.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,