Megnyílt Vietnám első kaszinó resortja

2013-07-30
Múlt hét végén egy meghívásos VIP rendezvény keretében megnyílt Ba Ria Vung Tau tartományban az első vietnámi integrált kaszinó-resort, a The Grand Ho Tram Strip.

 

A kanadai Asian Coast Development Ltd projektjének első fázisban elkészült kaszinóban 35 asztal, hat VIP asztal és 614 nyerőgép üzemel, de a komplexumban ezen kívül található még egy 541 szobás hotel, 10 bár és étterem, három uszoda, wellness-központ és rengeteg luxus áruház is. 

Az építkezés második fázisa is megindult már, ebben az ütemben 559 hotelszoba és egyéb kiegészítő szórakoztató létesítmények készülnek el, többek közt egy Greg Norman által tervezett golfpálya.

 

Az első helyszín, ahol szerencsejátékokat engedélyeztek Vietnámba valamivel északabbra, a Lao Cai tartományban található. A Donaco International Lao Cai International Hotel jelenleg pont egy komoly bővítésen esik át, mely után az eredeti 34 három csillagos szoba helyett 428 öt csillagos szoba várja majd a vendégeket. A jelenlegi 8 szerencsejáték asztalt ezzel egyidejűleg 40-re bővítik. 

Az utóbbi időben  a kínai határ túloldalán lévő Yunnan tartomány vasút- és közútfejlesztéseinek köszönhetően fellendült a létesítmény forgalma. 2013 első negyedévében a bevétel 42 százalékkal, 3,9 millió dollárra, míg a profit 48 százalékkal 707 ezer dollárra nőtt. Második negyedéves adatok még nem állnak rendelkezésre, de várhatóan jóval erősebbek lesznek, mint a tavalyi évben.

 
Címkék: kaszinó,