Meglepetésekkel szűkült az Eb-mezőny

2016-07-01
A 26. hét első felének Tippmix ajánlata természetesen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfőn megrendezett két nyolcaddöntős összecsapását is tartalmazta, számtalan kiegészítő fogadási lehetőséget biztosítva a sportfogadóknak.

 

A legtöbb kifizetett nyereményt összefoglaló ranglistánk első helyén a 2-0-s végeredményt és olasz továbbjutást hozó Olaszország – Spanyolország párharcot találjuk, méghozzá – a kiegészítő fogadási lehetőségeket is figyelembe véve – 178,91 millió forintos nyereménnyel. A bombameglepetéssel és izlandi győzelemmel záruló Anglia – Izland találkozó 139,94 millió forintos kifizetésével a második helyen zárt, amivel kialakult az Eb negyeddöntőinek mezőnye is – ugyanis ezen két nemzeti csapat csatlakozott a lengyel, portugál, walesi, belga, német, francia „hatoshoz”. Toplistánkat két skandináv bajnoki labdarúgó-mérkőzés, valamint egy wimbledoni teniszmérkőzés teszi teljessé. A norvég másodosztályú pontvadászatban a Sandefjord 2-1-es győzelmet ünnepelhetett a KFUM Oslo vendégeként, amely ütközet 20,69 millió forintos nyereményt generált, a finn élvonal Lahti - PS Kemi csatája pedig 1-0-s hazai sikerrel zárult, ami 20 millió forint fölötti kifizetéssel párosult. Novak Djokovic háromszettes, nagyon meggyőző teljesítményt hozó első körös meccset produkált Wimbledonban, ahol James Ward felülmúlása 19 millió forintnál is nagyobb kifizetést eredményezett.

 

A legnépszerűbb események Top 5-ös listájának élén is a két, hétfőn letudott Eb-nyolcaddöntőt találjuk, kezdve a 636 198 Tippmix-szelvényen szereplő – a kiegészítő fogadási lehetőségek számadatai is figyelembevételre kerültek – Olaszország – Spanyolország rangadóval. Ettől alig maradt el a 632 682 megkötött fogadást generáló Anglia – Izland párharc, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Copa America fináléja, az Argentína –Chile csata tűnik fel, 303 623 fogadáskötéssel. Két finn élvonalbeli bajnoki fért még be népszerűségi rangsorunkba: az Inter Turku – Seinäjoen JK találkozó közel 212 ezer alkalommal késztette fogadásra a játékosokat, míg a Vaasa PS – Ilves csata 208 ezernél is több tippel párosult.

A labdarúgó Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntős párharcai közül időrendben az olasz – spanyol derbi került megrendezésre elsőként, amely találkozó végkimenetelére a fogadók 44 százaléka döntetlent tippelt, 35 százalékuk a spanyolok győzelmét, 21 százalékuk pedig – helyesen – Olaszország rendes játékidőben történő diadalát várta. A gólok számával kapcsolatban tippet leadók 66 százaléka érezte meg helyesen, hogy 2-3 gól lesz az összecsapáson, ahogy azt is jól gondolta a játékosok 84 százaléka, hogy az olasz labdarúgó-válogatott legalább egy félidőt meg fog majd nyerni a címvédő spanyolokkal szemben – a Conte-csapat végül rögtön mindkettőt megnyerte. A nyolcaddöntők sorában az utolsó párosítás okozta a legnagyobb szenzációt, ugyanis Izland 2-1 arányban legyőzte Angliát, amely végkimenetelre a tippet leadók 8 százaléka számított – a játékosok 75 százaléka angol sikert, 17 százaléka pedig döntetlent várt a rendes játékidő végén. Több mint 10 ezer sportfogadó érzett rá arra, hogy mindkét fél szerez majd gólt, amely nagyjából 6 perc után valósággá vált, 2,35-ös nyereményszorzóért. A szögletszámra fogadók széles tábora is jól kalkulált, hiszen aki legalább 9 szögletet várt – a fogadási lehetőségre tippelők 96 százaléka –, az elégedetten dörzsölhette tenyerét.

 

A wimbledoni füves pályás tenisztorna női egyes küzdelmeit a papírformának megfelelően győzelemmel kezdte Babos Tímea, ugyanis két, nagyon egyértelműen alakuló szettben jutott tovább Swan ellenében, az eseményre tippet leadók nagy örömére (a mérkőzés győztesére tett 5 883 tippből 5 525 volt jó, 1,06-os nyertes oddsért). A magyar érdekeltségű események között női vízilabda-válogatottunk USA elleni felkészülési mérkőzéseit is illendő megemlítenünk. A mieink előbb 13-6 arányban maradtak alul (a végkimenetelre tett 2 771 fogadásból 860 volt hibátlan, 1,17-es szorzó mellett), majd 11-6-ra kaptak ki az észak-amerikai válogatottól (1 231 fogadásból 531 volt tökéletes, 1,12-es nyereményszorzóért).

 

A legügyesebb Tippmix-fogadókkal foglalkozó szekciónkban többek közt egy debreceni játékost érdemes kiemelnünk, ugyanis 300 forintos össztéttel adta játékba a kizárólag brazil labdarúgó bajnoki összecsapásokból összeállított 5/6-os kombinációs szelvényét, amely a hibátlan megérzéseinek köszönhetően 199 508 forintos kifizetést eredményezett.

 • Labdarúgás Gremio -Santos Hendikep 0:1 Döntetlen 3,45 Nyertes
 • Labdarúgás Flamengo – Internacional Hendikep 0:1 Döntetlen 3,70 Nyertes
 • Labdarúgás Vitória – Sport Recife Hendikep 0:1 Döntetlen 3,95 Nyertes
 • Labdarúgás Chapecoense - Cruzeiro Hendikep 0:1 Döntetlen 4,00 Nyertes
 • Labdarúgás Coritiba – Atlético PR Hendikep 0:1 Döntetlen 3,55 Nyertes
 • Labdarúgás Sao Paulo - Fluminense Hendikep 0:1 Döntetlen 3,40 Nyertes

Egy szegedi sportfogadó 1 000 forintos téttel megjátszott 4-es kötése is mindenképpen említésre méltó, hiszen 4 helyes tippje 273 735 forint kifizetéséhez vezetett!

 • Labdarúgás Olaszország - Spanyolország 1X2 Olaszország 3,95 Nyertes
 • Labdarúgás Anglia – Izland 1X2 Izland 7,20 Nyertes
 • Labdarúgás Ljungskile – Varberg 1X2 Varberg 2,75 Nyertes
 • Labdarúgás Atlético GO - Criciuma Hendikep 0:1 Döntetlen 3,50 Nyertes

 

A TippmixPrón is sokan jó tippeket adtak le a két, hétfőn megrendezett Eb-nyolcaddöntő kapcsán. Egy játékos 700 forintos téttel játszotta meg 2-es kötését, amely 95 550 forintos nyereményt eredményezett a jó tippeknek köszönhetően.

 • Labdarúgás Olaszország – Spanyolország
 • 1X2 + Gólszám 1,5 Hazai és több 7,00 Nyertes
 • Labdarúgás Anglia – Izland
 • 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt Vendég és igen 19,50 Nyertes

Egy másik internetes sportfogadó 1 000 forintot kockáztatott 3-as kötése feladásakor, ahol a tökéletes megérzések 88 480 forintos nyereményt jelentettek számára. 

 • Labdarúgás Olaszország – Spanyolország 1X2 Olaszország 3,95 Nyertes
 • Labdarúgás Anglia – Izland 1X2 Izland 8,00 Nyertes
 • Labdarúgás Ljungskile – Varberg 1X2 Varberg 2,80 Nyertes

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt