Meglepetések az ecuadori vb-keretben

2014-05-07
Reinaldo Rueda, az ecuadori labdarúgó-válogatott kolumbiai szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős keretét a június 12-én kezdődő, brazíliai világbajnokságra, amelynek csoportkörében a franciák, a svájciak és a hondurasiak lesznek a dél-amerikai csapat ellenfelei.

 

A szakember meglepetésre meghívót küldött a védő Cristian Ramíreznek, aki csupán 19 éves, s a német másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorfban légióskodik, valamint a középpályás Carlos Gruezónak, a VfB Stuttgart játékosának, aki korábban még nem szerepelt a válogatottban.

 

Ott van a keretben az ugyancsak középpályás Luis Fernando Saritama is, aki meglehetősen ritkán játszott az ecuadori bajnokság mostani kiírásában a helyi Barcelona színeiben, a csatárok közé pedig bekerült a mexikói Tijuana légiósa, Jaime Ayoví.

 

Antonio Valencia, a Manchester United szélsője a várakozásoknak megfelelően tagja lett a csapatnak, amely jövő szombaton a hollandokkal, majd júniusban az angolokkal játszik felkészülési mérkőzést.

 

Antonio Valencia (Manchester United) Antonio Valencia, a Manchester United  csatára a legismertebb játékos a keretben.

 

Ecuador az E csoportban június 15-én kezdi meg vb-szereplését Svájc ellen, Brazíliavárosban.

 

Az ecuadori keret:

kapusok:

Máximo Banguera (ecuadori Barcelona), Alexander Domínguez (Liga de Quito), Adrián Bone (El Nacional)

védők:

Óscar Bagüí (Emelec), Gabriel Achilier (Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Walter Ayoví (Pachuca), Jorge Guagua (Emelec), Juan Carlos Paredes (ecuadori Barcelona), Cristian Ramírez (Fortuna Düsseldorf)

középpályások:

Segundo Castillo (al-Hilal), Carlos Gruezo (VfB Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse), Fidel Martínez (Tijuana), Cristian Noboa (Dynamo), Pedro Quinónez (Emelec), Luis Fernando Saritama (ecuadori Barcelona), Antonio Valencia (Manchester United)

csatárok:

Felipe Caicedo (al-Dzsazira), Jefferson Montero (Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Armando Wila (Universidad Catolica), Enner Valencia (Pachuca), Jaime Ayoví (Tijuana)

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,